Udruženje žena „Ljiljan“ doniralo šabačkom porodilištu dva televizora

Udruženje žena „Ljiljan“, koje postoji već dve decenije i u okviru svojih aktivnosti se bavi i humanitarnim radom, doniralo je porodilištu Opšte bolnice Šabac dva televizora, kako bi trudnice i porodilje u što prijatnijem ambijentu provodile vreme na odeljenju.

Načelnik Odeljenja ginekologije dr Dragan Milošević izrazio je zahvalnost na humanom gestu i podsetio da to nije prvi put da to udruženje pomaže Opštoj bolnici.

-Trudimo se da trudnicima i porodiljama obezbedimo prijatne uslove na odeljenju, a ovaj poklon će svakako doprineti da vreme koje ovde provode protekne lepo. Ovo nije prvi put da imamo saradnju sa Udruženjem, koje je i ranije svojim aktivnostima doprinosilo poboljšanju uslova na našem odeljenju- rekao je dr Milošević.

Jednom godišnje Udruženje žena „Ljiljan“ organizuje okupljanje kome prisustvuje 35 udruženja žena sa teritorije Srbije i Republike Srpske. Tom prilikom, putem različitih igara, prikupljaju se sredstva koja kasnije doniraju institucijama u gradu.

-Ove godine smo odlučile da to bude Odeljenje ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Šapcu. Donirale smo dva televizora kako bi se naše porodilje koje očekuju bebe i žene koje su se porodile osećale što prijatnije prilikom boravka u porodilištu. Apelujem na sve ljude dobre volje, pošto se nalazimo pred praznicima koji simbolizuju davanje, humanost i plemenitost, da se sete našeg porodilšta. Ako nema plača iz porodilšta, mi kao generacija ništa nismo uradili za našu budućnost- poručila je sekretar Udruženja „Ljiljan“ Šabac Novka Mitrović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version