U Vladimircima: Nova odbornička većina

2

U Skupštini opštine Vladimirci u ponedeljak je formirana nova odbornička većina, koju čine predstavnici Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, grupe građana i dva samostalna odbornika. Za novog predsednika opštine izabran je Dragan Simeunović iz Socijalističke partije Srbije, dok je za predsednika Skupštine opštine izabran Janko Đurić iz istoimene grupe građana.

vladim 1Nova skupštinska većina i novo rukovodstvo opštine u Vladimircima epilog su treće sednice Skupštine opštine. Odbornica Srpske napredne stranke Spomenka Gajić odlučila je da podrži novu opštinsku vlast koja je izabrana umesto do tada vladajućih naprednjaka.

-Ja sam i dalje odbornik SNS-a, odnosno podržavam našeg premijera, našeg predsednika, ali ne podržavam vlast u Vladimircima zato što ne rade u skladu sa politikom vrha stranke. U Srpskoj naprednoj stranci, toj iz koje sam ja izašla, ostao je samo još jedan pravi naprednjak koji je bio član od osnivanja. Svi ostali su pridošlice iz drugih stranaka, a ja sam striktno protiv bahatosti, sile i sličnog ponašanja. Ja to ne mogu da podržavam- istakla je Gajićeva.

Za novog predsednika opštine izabran je Dragan Simeunović iz SPS-a, koji je istakao da su u Srpsku naprednu stranku u Vladimircima ušli ljudi koji nemaju veze sa SNS-om i samom strankom koju predsednik Vučić vodi.

-Mi smo to pokušali nekoliko puta da predočimo koordinatorima SNS-a koji su se ovde menjali, mislim da ih je bilo pet- šest. Svaki put je dolazio neki drugi i uvek su imali neku drugu priču. Mi nismo provladimircitiv SNS-a i protiv vlasti u državi. Štaviše, male opštine poput Vladimiraca i treba da imaju paralelnu vlast sa državom. Ovo je ujedno i poziv pravim, izvornim naprednjacima ovde u Vladimircima, za saradnju, a ne ovim koji su sad trenutno došli ili su isterani iz svih drugih stranaka i pokušavaju preko pojedinih članova SNS-a, preko bivšeg predsednika, da nametnu svoje mišljenje, a ne mišljenje vladajuće partije, odnosno politike Aleksandra Vučića- naveo je Simeunović.

Prvom delu sednice predsedavao je Vladan Milošević koji kaže da zahtev za smenu rukovodstva opštine koji se našao na dnevnom redu nije upućen u skladu sa pravilima.

-Ja sam dobio samo ovaj zahtev, nikakav drugi materijal. Oni su imali zakonsku mogućnost koju nisu iskoristili. Predlozi koji se odnose na izbor, imenovanje, postavljanje, razrešenje i prestanak funkcije, spajanje rasprave i promenu redosleda tačaka, dostavljaju se najkasnije 24 sata pre određenog sata početka sednice Skupštine. Pošto to nije urađeno, za mene je ova sednica završena, jer nisam imao materijal po kome treba da postupim- objasnio je Milošević.

U nastavku sednice, uz prisustvo 13 odbornika koji čine novu većinu u Vladimircima, izabrani su zamenik predsednika Skupštine opštine, zamenik predsednika opštine i sedam članova Opštinskog veća.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Ma kakva većina kakve gluposti, sve je to nelegalno, prljate ugled ove opštine, sastali ste se kao na igrici, zna se ko je poštena i odgovorna vlast u Vladimircima -SNS-

Leave A Reply