U toku asfaltiranje ulice Milutina Bojića

Život u gradu ne sme da stane

U toku je asfaltiranje ulice Milutina Bojića, a planirano je da se završi u naredna tri dana. Dužina je 550 metara, a vrednost radova sedam miliona dinara.

-Iako je vreme epidemije, ne smemo dozvoliti da život u gradu stane. Zahvaljujem se šabačkim građevinskim firmama: „Jugokop“, „Mašinogradnja“, „Savremena gradnja“, koje rade u punom kapacitetu, ali je važno da njihovi radnici budu zaštićeni. Drago mi je što vidim da svi nose maske, svi poštuju odluke koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije i vodimo računa o svakom čoveku- rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas, prilikom obilaska radova u toj ulici.

Sva gradilišta u Šapcu i dalje su aktivna i svi započeti projekti u tom segmentu se redovno realizuju, poštujući preporuke epidemiloga.

-Za investicioni ciklus u prvim mesecima ove godine opredelili smo pet miliona evra. Javne nabavke su sprovedene početkom godine, ugovori potpisani i ti poslovi moraju da se završe. Sve se radi u otežanim okolnostima, s obzirom na situaciju, ali vodimo računa o tome da firme imaju posao, kao i da radnici u njima budu zaštićeni od širenja novog virusa- podvukao je Zelenović.

Podsetio je da je Gradski štab doneo odluku po kojoj u svim poslovnim objektima zaposleni, ali i građani koji koriste te usluge, moraju da budu zaštićeni i nose adekvatnu zaštitnu opremu. Na ulazu mora biti dezinfekciono sredstvo i dezo barijera. Gradske službe to nadziru i kontrolišu, a građane još jednom pozivam da ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe i da vode računa jedni o drugima štiteći se na adekvatan način. Sve građevinske firme upoznate su sa merama zaštite radnika koje moraju da preduzmu, a zaštinu opremu obezbedio im je Grad Šabac.

D.D.

Exit mobile version