U susret godini novih investicija i podrške ženskom preduzetništvu

Gradonačelnik Nebojša Zelenović priredio novogodišnji koktel

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović priredio je u Kristalnoj sali Hotela „Sloboda“ novogodišnji koktel za članove Gradskog veća, direktore javnih preduzeća, obrazovnih i ustanova kulture, predstavnike državnih institucija, ustanova, odbornike, medije i privrednike grada Šapca.

Zelenović je svim sugrađanima poželeo uspeh, ličnu i porodičnu sreću u predstojećoj 2017. godini . On se zahvalio svima koji su u gradu Šapcu prepoznali pouzdanog partnera i zajedno sa njegovim rukovodstvom odlučili da učestvuju u izgradnji boljeg i kvalitetnijeg života u gradu i podsetio da su u godini koja je na izmaku ispunjena obećanja koja su data na njenom početku.

-Godina za nama je bila godina velikih odluka, izazova i uspeha. Posvetili smo se razvoju privrede, obrazovanja, ulaganjima u kulturu i bolji kvalitet života u seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Najvažnije je da su u Šabac došli veliki investitori koji će zaposliti 1.900 ljudi, a u ovom trenutku pregovaramo sa 12 novih kompanija koje žele da investiraju u grad. Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investicije, jer ima efikasnu administraciju koja može u kratkom roku da odgovori na zahteve investitora- istakao je Zelenović.

Zelenović je iskoristio priliku da na novogodišnjem koktelu uruči priznanja za preduzetnički duh i viziju uspeha Šapčankama koje su u 2016. godini pokrenule sopstveni biznis. Osim priznanja, one su od grada na poklon dobile godinu dana besplatnih usluga računovodstva.

Mlada preduzetnica Marija Milutinović, u februaru je pokrenula proizvodnju dečije garderobe u Šapcu, za manje od godinu dana pokrenula je saradnju sa više od 40 butika širom Srbije.

-Majka sam malog dečaka i moj osnovni motiv bio je da zaradim za pristojan život i da ostanem da živim u svom gradu. Zaista je lepo što nam je Grad omogućio besplatne računovodstvene usluge godinu dana, jer je na početku svaka pomoć značajna. Pokretanje biznisa za mene nije bilo teško, dobro sam isplanirala svaki korak i imala sam sreće- rekla je Milutinovićeva.

Gradonačelnik je dodao da su domaći privredici kičma privrede grada.

-Raduje me što Šapčani imaju viziju za sopstveni biznis, a mi smo tu da učinimo da njihova vizija postane stvarnost i olakšamo početak. Srećni smo kada dolaze strani investitori, ali još više kada domaći privrednici ulažu u svoj grad- podvukao je Zelenović.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić rekao je da je 2016. godina bila zanimljiva i dinamična, budući da su građani odlučivali u kom smeru žele da se razvija grad u narednom periodu.

-Ova godina je bila zanimljiva i dinamična, između ostalog i zbog toga što su građani na izborima odlučivali o tome ko će voditi ovaj grad u naredne četiri godine. Pored toga, godinu je obeležio dolazak kompanije „Jazaki“ u Šabac i njihova odluka da u gradu otvore fabriku koja treba da počne sa radom u junu 2017. godine. Mislim da je ova fabrika dala novu nadu i šansu za zaposlenje svim Šapčanima. Želim našim sugrađanima stabilnu 2017. godinu u kojoj ćemo se mnogo više radovati nego u 2016. godini, čemu će doprineti i mnoge naše domaće kompanije koje će početi sa radom u 2017. godini- istakao je Pajić na novogodišnjem koktelu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version