U Šapcu 29 novozaraženih- dnevni rekord u poslednjih mesec dana

U Mačvanskom okrugu i dalje je nestabilna epidemiološka situacija. Od 208 uzetih PCR uzoraka 71 lice je pozitivno, od toga 29 u Šapcu, što je najveći broj novoobolelih za 24 sata u poslednjih mesec dana. U Opštoj bolnici hospitalizovano je 22 pacijenta, od kojih je 14 na kiseoničkoj potpori i svi su stabilnog zdravstvenog stanja, saopšteno je u nedelju posle sednice gradskog Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući.

-Povećan je broj zaraženih medicinskih radnika- osam lekara i medicinskih sestara su u izolaciji i dobro se osećaju. Zdravstvene i obrazovne ustanove rade uobičajeno i do sada je zaraženo 14 učenika i šest nastavnika. Molim sugrađane koji se bave ugostiteljstvom i trgovinom da strogo poštuju mere, jer je u tim objektima najveća mogućnost zaražavanja. Buvlja i zelena pijaca danas su okupile mnogo građana bez lične zaštitne opreme. Naloženo je JKP „Stari grad“ da u narednom periodu prati striktno poštovanje mera, bez obzira na to da li su u pitanju otvorene ili zatvorene pijace- naveo je Aleksandar Pajić.

Broj kanistera sa dezinfekcionm sredtsvom na području grada povećan je sa 10 na 21, a od ponedeljka će biti distribuirani i na seosko područje.

 

Exit mobile version