U Opštoj bolnici 88 pacijenata

Ponovo bez pozitivnih na kovid- 19 u Šapcu

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje za prethodni dan nema pozitivnih na kovid- 19 u Šapcu. U Opštoj bolnici smešteno je 88 osoba, dve su prijemljene i 12 otpušteno, saopšteno je na konferenciji za novinare u dvorištu Gradske kuće.

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da je Policijska uprava Šabac kontrolisala 136 ljudi u samoizolaciji, 135 telefonski, a jedno nenajavljeno na adresi stanovanja. Protiv jednog lica je podneta prijava zbog nepoštovanja mera.

U kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano je 80 pacijenata, 24 prvi put, a 56 se javilo na kontrolni pregled.

-PCR testom testirano je 34 osobe, od kojih je 14 imalo tegobe i ti uzorci su upućeni u Veterinarski specijalistički institut, a 20 retestiranih je poslato u nacionalnu referentnu laboratoriju Batajnica. Urađeno je 18 seroloških testova. Od 14 koje smo juče uzorkovali, a jutros uputili, jedno je pozitivno. Ponavljam da nema opuštanja, moramo nastaviti sa nošenjem zaštitne maske, držanjem fizičke distance, dezinfekcijom ruku, smanjenim okupljanjima, kako bi se ovaj trend zadržao i u narednim danima- navela je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković.

Gradski štab za vanredne situacije danas je uputio dopis republičkom kriznom štabu u kojem je obavestio da je usvojen izveštaj koordinatora privremene bolnice u Ekonomskoj školi potpukovnika dr Žarka Mićovića, da je taj objekat stavljen u stanje mirovanja i da ostaje opremljen za eventualno pogoršanje epidemiološke situacije. Mićović se vratio redovnim obavezama u Ministarstvu odbrane, naveo je Vasić. On je dodao da radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 sat u zatvorenom delu, odnosno letnjih bašta do 23 sata, ostaje na snazi do ukidanja vanredne situacije u skladu sa Uredbom republičkog kriznog štaba.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović zbog poslovnih obaveza nije mogao da prisustvuje konferenciji za novinare.

D.Dimitrijević

Exit mobile version