U Opštoj bolnici 162 pacijenta

Šest novoobolelih u Šapcu

U Šapcu je danas šest novoobolelih od kovida- 19. U Opštoj bolnici smešteno je 162 pacijenta, evidentirana su četiri prijema, 21 otpust, a pet lica je na respiratoru, saopšteno je na konferenciji za novinare u dvorištu Gradske kuće.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmine Stanković, u kovid ambulanti pregledano je 147 pacijenata, 27 prvi put i 120 kontrola. PCR testom testirano je 68 pacijenata, među kojima je 50 retestiranja poslatih u nacionalnu referentnu laboratoriju Batajnica. Rezultati se očekuju za 48 sati, dok će za 18 testiranih prvi put stići u toku dana. Od 113 testiranih 6.avgusta 90 su retestiranja, a 23 su se prvi put javili s tegobama i među njima je samo šest pozitivnih.
-Urađeno je šest seroloških testova. Sve su to dobre i ohrabrujuće vesti, ali ne smemo da se opustimo, moramo se pridržavati svih mera, kako bismo imali još bolju situaciju- navela je dr Stanković.
Prema izveštajima Policijske uprave i komunalne milicije, 452 lica su u sistemu nadzora zbog samoizolacije. Bilo je osam nenajavljenih poseta na kućnu adresu i svi poštuju propisane mere. Komunalna milicija je vršila kontrolu rada ugostiteljskih objekata. Ustanovljeno je da samo jedan nije poštovao propise i protiv njega će biti preduzete odgovarajuće mere u prekršajnom postupku.
-Apelujem na sve da se poštuju mere, tu smo da damo odgovore, nije ideja da se ljudi kažnjavaju, nego da se savetodavno utiče. Na kraju, mnogo dobrih stvari smo uradili zajedno i nema potrebe da sad ne nastavimo da budemo solidarni. U tom smislu, u naredne dve nedelje zdravstveni paketi biće isporučeni sugrađanima na kućne adrese posredstvom Štaba za vanredne situacije Gradske uprave- podvukao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Broj obolelih iz dana u dan se smanjuje, a naredni dani će pokazati da li će to biti ustaljena praksa koja će dovesti do potpune stabilizacije epidemiološke situacije u gradu.
D.Dimitrijević

Exit mobile version