Treća zdravstvena ambulanta testiraće pacijente sumnjive na infekciju virusom COVID- 19, obavezan telefonski poziv pre dolaska u ambulantu

U skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, u skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja, opredelio je Treću zdravstvenu ambulantu, koja se nalazi uz Službu hitne medicinske pomoći, kao trijažnu za pacijente sumnjive na infekciju virusom COVID- 19 (pozitivna epidemiološka anamneza uz kašalj, povišena telesna temperatura). Radno vreme te ambulante, koja se nalazi u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, je od sedam ujutru do 18 sati.

-Ova ambulanta ima dva ulaza- glavni na koji ulaze pacijenti sumnjivi na infekciju virusom COVID- 19, imaju pozitivnu epidemiološku anamnezu, respiratorne tegobe- kašalj, teško disanje, kratak dah i febrilni su, a drugi ulaz iz dvorišta je službeni ulaz za zaposlene u ovoj ambulanti. Pre dolaska u ambulantu, svi naši sugrađani telefoniraju na 363- 505 ili brojeve mobilnih telefona (064/8627283, 060/3033738 i 064/2096192).  Nedoumice i pitanja u vezi sa pružanjem svih ostalih zdravstenih usluga (pregledi, bolovanja, odlaska u laboratorije, na rehabilitaciju…) mogu rešiti pozivom na sledeće brojeve telefona: 015/363-318, 0648297945, 0605123663 i 0611156511, koje mogu da pozovu i da se informišu kada im radi izabrani lekar. Ako ne radi, dobiće informaciju kome treba da se jave. Ambulanta radi od sedam do 18 sati, kao i prethodnih dana- navela je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac dr Jasmina Stanković.

Ona je istakla da to isto važi i za sve druge gradske i prigradske ambulante u koje se upućuju pacijenti koji dolaze zbog drugih zdravstvenih tegoba, kao i seoske ambulante, osim onih koje su radile samo u jednoj smeni, koje će raditi od sedam do 12.30 sati (neke su privremeno zatvorene i na njima stoje obaveštenja na koje se pacijenti upućuju).

-Sugrađani stariji od 65 godina terapiju mogu dobiti telefonom od svog izabranog lekara, kao i hronični bolesnici, a RFZO je naložio da se recepti propisuju na devet meseci, kako bi se što manje dolazilo u ambulantu i zbrinuli samo hitni slučajevi i pacijenti sumnjivi na korona virus- rekla je dr Staković.

Ostale ambulante će primati pacijente koji su došli zbog drugih zdravstvenih tegoba, u sledećem režimu rada (od sedam do 18 sati): II zdravstvena ambulanta, IV zdravstvena ambulanta, zdravstvene ambulante: Čavić, Jelenča, Majur, Lipolist, Prnjavor.

Od sedam do 12.30 sati rade: zdravstvene ambulante Varna, Jevremovac, Volujac, Tabanović, Pričinović, Ševarice, Drenovac, Zminjak.

Zatvaraju se sledeće ambulante: Bela Reka (pacijenti se upućuju u Lipolist), Dobrić (upućuju se u II zdravstvenu), Bogosavac (upućuju se u II zdravstvenu), Grušić (upućuju se u ZA Varna), Desić (upućuju se u ZA Varna), Krivaja(upućuju se u ZA Volujac), Bukor (upućuju se u ZA Volujac), Gornja Vranjska (upućuju se u ZA Letnjikovac), Orid (upućuju se u Jelenču), Zablaće (upućuju se u Letnjikovac), Ribari (upućuju se u Prnjavor), Petlovača (upućuju se u Zminjak), Štitar (upućuju se u Majur) i Slepčević (upućuju se u Majur).

Službe za zdravstvenu zaštitu žena, kućno lečenje i negu, stomatologije i polivalentne patronaže će raditi od sedam do 18 sati. Službe Hitne medicinske pomoći i za zdravstvenu zaštitu dece će raditi 24 sata. U cilju sprečavanja širenja korona virusa, iz Doma zdravlja Šabac apeluju na sve sugrađane da se pridržavaju svih naloženih mera.

D.Dimitrijević

Exit mobile version