Tradicionalna kupoprodajna izložba radova PU „Naše dete“

U okviru Dečije nedelje

Tradicionalna kupoprodajna izložba radova mališana PU „Naše dete“, u okviru Dečije nedelje, održana je prošle srede u pešačkoj zoni, na platou ispred Stare robne kuće. Šarenilo boja i materijala dobilo je svoj oblik zahvaljujući vrednim rukama mališana, koji su uz podršku vaspitača i roditelja s ponosom prikazali svoju kreativnost.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić posetio je izložbu, koja je privukla veliki broj posetilaca. On je podsetio da Grad Šabac posebnu brigu posvećuje deci i mladima, te da mu je posebno drago što je manifestacija postala prepoznatljiva i tradicionalna.

-Srećan sam što i danas delim sa našim najmlađim sugrađanima radost njihovog maštovitog stvaralaštva. Meni je drago što naša Predškolska ustanova obeležava pre svega Dečiju nedelju,  a njen prepoznatljivi deo je svakako ovaj bazar. On je značajan, jer roditelji mogu da se uvere da njihova deca kvalitetno provode vreme sa svojim vaspitačima, koji nisu tu samo da brinu o njima i čuvaju ih, već da se pobrinu da budu maštoviti i pokažu svoje kreativne potencijale, što se i može videti na ovoj izložbi- istakao je Pajić.

Direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić napomenula je da je to jedna od najmasovnijih manifestacija koju organizuju u okviru Dečije nedelje. Tradicionalna izložba ima za cilj promociju veština i stvaralaštva najmlađih, ali i druženje i razvijanje osećaja solidarnosti.

-Ovo je dan kada svi izlazimo u grad, i vaspitači, i deca sa svojim roditeljima i pokazujemo produkte rada dece, vaspitača i roditelja poslednjih dvadesetak dana, koliko su spremali ovu izložbu. Cilj nam je da se mališani druže, ali i da ustanova izađe u zajednicu. Prvenstveno, želimo ovom prilikom da pokažemo roditeljima koliko je nama stalo da budemo partneri u vaspitno- obrazovnom radu i, uopšte, u vaspitanju naše dece. Tokom ovih radionica smo pokušali da unapredimo naše odnose i da naši roditelji razviju svest da su izuzetno važni u vaspitno- obrazovnom procesu i da bez njih iz Predškolske ustanove ne možemo da izvedemo kvalitetno dete, spremno za život i budućnost- zaključila je Mićićeva.

U izložbi su učestvovali svi vrtići sa gradskog i sve grupe sa seoskog područja i svi zajedno pokazali da kreativnost ne poznaje granice.

D.Dimitrijević

Exit mobile version