Ti si, kao moralna nakaza, sramota za ljudski rod

1

OTVORENO PISMO DARKU GLIŠIĆU

To što si kum sa Aleksandrom Vučićem, što obavljaš visoku partijsku funciju, što si neko (izvinite poštovani čitaoci na ovom izrazu ali nažalost taj izraz jedini karakteriše ovu individuu) mudo u Ubu ne daje Ti pravo da se na najbrutalniji način mešaš u živote građana Šapca. Da te podsetim da su ovo lokalni izbori na kojima građani biraju lokalnu vlast koja treba da im omogući bolji život a ne izbori za Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku. Nismo mi, Šapčani, krivi što vi, naprednjaci, za dvanaest godina postojanja niste bili kadri da iznedrite ni jednu čestitu i uglednu osobu nego vam stranku u Šapcu vode jajare i secikese pa morate da uložite ogroman novac kako bi ste im kupili glasove i da angažujete sav medijski ološ i botove koje ste mogli takođe da kupite kako bi ovim šabačkim nesposobnjakovićima omogućili da dođu na vlast.

Ali, ni sve to nije dovoljno. Jer, većina Šapčana neće da našim gradom vladaju Pajić, Birmančević, Vujković i mafija. Pa zato i ne možete tako lako da ga „osvojite“.

Mene, kao običnog čoveka i građana ne zanima vaša politička borba ako je ona zasnovana na istini i nikom ne ugrožava život i budućnost. Ali ako to nije slučaj, kao danas u Šapcu, onda moram da se pobunim i da javno iznesem svoje mišljenje.

Naravno, kao neko ko prati sva događanja mogu da Te razumem što si se umešao u borbu za vlast u Šapcu jer tvoj kum ima patološku potrebu da „pokori“ Šabac a Pajić, Birmančević, Vujković sa sve mafijom to ne mogu da mu priušte. Ali ne mogu da razumem način na koji to radite. Naročito kad pokušavate da vređate i ponižavate novinarke koje pošteno i objektivno rade soj posao. A što vi ne možete da zamislite. I slogan vaše stranke je velika laž i obmana. Vaš današnji nastup kod Žike Šarenice ili Seljaka, kako god, pokazuje da je „Aleksandar Vučić – za našu decu“ obična šarena laža za priprosto pučanstvo. Jer da nije onda se ni Ti ne bi tako kabadahijski ponašao. Da li si, bar u podsvesti jutros pomislio da je ta mlada novinarka na koju si se obrušio lažima i uvredama dete. Nečije dete. Da li si i jednog trenutka pomislio kako će se, zbog tvoje izgovorene neistine, osećati njeni roditelji. Jer to što si Ti običan nevaspitani prostak koji, trenutno, ima neku moć ne znači da možeš i smeš da uništavaš tuđe živote. Pogotovo ne živote dece.

Ali da se vratimo na Isidorin prilog koji si lažima i uvredama probao da obesmisliš a nju da diskredituješ. Kako se iz priloga jasno vidi i čuje novinarka prilazi nekoj zgradi i pita: „Da li je ovo pekara?“  Što u stvari i piše krupnim slovima iznad ulaza. A onda se na nju obrušava čuveni Duka pekar koji viče i tera je od pekare, koja očito ne može biti „privatni posed“, a koja je tog dana služila kao naprednjački štab za kupovinu i plaćanje glasova. Takođe, novinarka, koja stoji na ulici (što se jasno vidi) pita rajzjarenog (i uplašenog – zbog nesumnjivo kriminalnih radnji koje se u njegovom lokalu odvijaju) Duku: „ako pekara ne radi šta onda rade ljudi u njoj?“

I, da ne idemo dalje. E, sad, pitam Te, javno, Darko Glišiću: kako bi reagovao i komentarisao da je ovaj i ovakav prilog napravio neko od vaših novinarki iz Kopernikusa, TV AS-a ili, recimo, Goca Uzelac i Barbara?

Potpuno sam siguran da bi tvoja priča, u tom slučaju, bila ovakva: „Pa očito se vidi da je novinarka, kako je bilo jutro, bila gladna jer nije doručkovala i pošla je u pekaru, na koju je slučajno naišla, da kupi nešto da jede. Ali kako su se u pekari, u to vreme, nalazili kriminalci koji su kupovali glasove, iz pekare je izleteo vlasnik i probao de je otera da ona ne bi videla kriminal koji se u njegovoj pekari odvija“.

Grešim li?

I na kraju, Darko Glišiću – bitango, ja kao otac novinarke o kojoj si besramno lagao u pokušaju da je ocrniš i da joj na samom početku bavljenja novinarskim poslom, zagorčaš život i upropastiš karijeru jer je ona za razliku od tvojih Goca i Barbara vaspitana da govori samo istinu mogu, s pravom, da ti kažem da si čovek bez vaspitanja i časti, da si moralna nakaza.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Ponekad se zapitam da li smo svi mi deo istog naroda. Sa jedne strane ta divna mlada žena i sa druge mulj koji je Vučić pokupio sa dna uz sebe da bi bio na vlasti.

Leave A Reply