„Tartif“ najbolja predstava u celini

0

ODLUKA

Stručnog žirija festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, 2019.

Nakon sedam dana ozbiljnih i raznovrsnih pozorišnih događaja, rukovodeći se kriterijumom kreativne minucioznosti u umetničkom radu, žiri u sastavu Karpo Godina (predsednik), Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov je jednoglasno doneo sledeće odluke:

Žiri dodeljuje sledeće nagrade:

Nagrada za mladu glumicu Danici Grubački za ulogu Marijane  u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović za uloge Ilije i Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada kompozitoru Vladimiru Pejkoviću za muziku predstave „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju žensku ulogu Hani Selimović za ulogu Dorine u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Saši Torlakoviću za ulogu Tartifa u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju režiju Igoru Vuku Torbici za predstavu „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju predstavu u celini predstavi „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autor i reditelj – Igor Vuk Torbica, scenografija – Andreja Rondović, kostimografija – Jelisaveta Tatić Čuturilo, kompozitor – Vladimir Pejaković, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Žiri se zahvaljuje organizatorima i svim učesnicima festivala „Pozorišno proleće“ na njihovoj angažovanosti i posvećenosti pozorišnoj umetnosti.

Facebook komentari

Leave A Reply