Tabanović: Počela realizacija projekata izglasanih na referendumu

Realizacija projekata izglasanih na referendumima u 24 seoske i prigradske mesne zajednice u decembru prošle godine, počela je danas šljunčenjem dva kilometra Gajskog sokaka u Tabanoviću. Najveći deo novca od poreza na imovinu prikupljenog u njihovoj mesnoj zajednici, stanovnici Tabanovića su glasanjem opredelili za izgradnju crkve. Pored ove velike investicije, meštani Tabanovića glasali su za šljunčenje atarskih puteva.

 

Radovima su danas prisustvovali gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za gradnju u JP “Instrastruktura” Šabac i Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca za uključivanje građana.

Gradonačelnik je podsetio na jedinstvenu odluku koju je doneo Grad Šabac, da građani sami odlučuju kako će biti potrošen novac od poreza koji se prikupi u njihovoj mesnoj zajednici i istakao da je zahvaljujući ovoj politici grada, priliv novca od poreza na imovinu u gradsku kasu povećan čak tri puta.

– Ono što su meštani Tabanovića izglasali u decembru prošle godine, sada je počelo da se realizuje. Kao gradonačelnik garantujem da će sve što su meštani 24 mesne zajednice izglasali na referendumima biti urađeno. Od ove godine, mogućnost da predlažu i glasaju za projekte, važne za mesto u kome žive, imaće svi Šapčani. Govorimo o 60 mesnih zajednica u kojima živi više od 100 hiljada ljudi koji će odlučivati o trošenju dva miliona evra. Ovo je ozbiljno pokretanje energije ali i primer suštinske decentralizacije, podvukao je Zelenović.

Milan Ivanović, predsednik Saveta Mesne zajednice “Tabanović”, rekao je da su Tabanovčani u decembru odlučili da novac potroše na izgradnju crkve u centru sela, uređenje puteva, pomoć fudbalskom klubu, ali i da kupe deci u selu paketiće za srpsku Novu godinu.

– Tabanović je seoska mesna zajednica koja je prošle godine raspolagala sa najviše sredstava prikupljenih od povraćaja poreza na imovinu, čak 2,7 miliona dinara. Crkveni odbor sela je izglasao predlog projekta za izgradnju crkve, počeli smo sa šljunčenjem puteva, kupili smo paketiće za najmlađe sugrađane u selu, a u planu je i donacija fudbalskom klubu “Torpedo 1924”, naveo je Milan Ivanović.

Exit mobile version