Svetlana, kako ćeš sutra nove kolege pogledati u oči

LIČNI STAV

Smena direktorke dan pred školski raspust? Začuđujuće i neshvatljivo! Ali, to i nije najstrašnije. Kažu, došla je inspekcija, po „anonimnoj“ prijavi „nezadovoljnih roditelja“ i pronašla da nešto nije dobro „knjiženo“!? Već viđeni scenario. Isto to se dogodilo i meni prošle godine u „Abraševiću“. Nekoliko „anonimnih“ prijava inspekcijama, policiji za privredni kriminal, policiji za borbu protiv korupcije, tužilaštvu u Novi Sad, šabačkom tužilaštvu, pritisak naprednjaka na javnost preko zakupljenih termina na lokalnoj televiziji, pritisak naprednjačkih odbornika sa govornice Skupštine grada, pritisak na roditelje koji rade u firmama pod naprednjačkom kontrolom…

E, sad, verovatno se pitate, kakve sličnosti imaju ova dva slučaja. A odgovor je jednostavan. Deca i „zbrinjavanje“ nezadovoljnih članova Srpske napredne stranke koji sve više gube strpljenje čekajući da im „doktori“ ispune silna, davno data, obećanja! I u jednom i u drugom slučaju pokušava se, preko dece (najosetljivije kategorije), uspostaviti kontrola nad roditeljima i pridobiti ih, bolje rečeno zastrašiti ih, da na predstojećim izborima glasaju „po preporuci“. Takođe, pred izbore važno je da se što više „namiri“ poslušnih „prosvetnih radnika“ koji nemaju posao ili su nezadovoljni što rade u nekim seoskim školama a koji su spremni da se na „adekvatan“ način oduže stranci za „radost“ dobijanja kakvog – takvog posla.

Znam da mi opet nećete verovati kao ni pre godinu dana. Ali pogledajte samo koliko ima nastavnika i učitelja koji rade po ugovoru i sve će vam biti jasno.

Naravno šabački naprednjaci su se pokazali kao ljudi bez časti, srama i skrupula. I, što vreme odmiče, sve su gori i bestijalniji. Baš me zanima kako će sutra nova direktorka doći u novu školu na novu i odgovornu dužnost. Sama ili u nečijoj pratnji (možda „zaštitničke“ ekipe Miše Vacića). I kako će kolegama, deci i roditeljima pogledati u oči. A pre svega koleginici koju je na silu smenila.

Moram sutra otići da to lično vidim!

PS.

Ovo što se danas dogodilo nije samo stvar Jelene Jevrić, učitelja, nastavnika, učenika i roditelja ove škole. Ovo je stvar celog grada i svih škola, učitelja, nastavnika, profesora, učenika, roditelja i građana Šapca. Ali i zdravog razuma, ponosa i dostojanstva. Pokažite da vam je više stalo do dece, profesije i zaštite školstva nego do parijskog terora Srpske napredne stranke i njihovih nesposobnih i nezajažljivih kadrova.

Obustavite sutra nastavu u svim školama i pokažite da ste dostojni profesije koju obavljate. Ako im se sada ne suprotstavimo onda slobodno možete očekivati da vam, u budućnosti, decu uče i „doktori nauka“ kakav je Boban Birmančević!

Ivan Kovačević

Exit mobile version