Sve veći broj zaražene dece

Epidemiološka situacija u Šapcu je izuzetno nepovoljna sa novih 44 kovid 19 pozitivnih od 98 testiranih. Na nivou Mačvanskog okruga 104 osobe su zaražene. U Opštoj bolnici hospitalizovano je 86 pacijenata, šest sa teškom kliničkom slikom u respiratornoj jedinici, a četiri je na neinvazivnoj ventilaciji, saopšteno je posle sastanka gradskog Štaba za vanredne sitaucije u subotu u Gradskoj kući.

-Devet zdravstvenih radnika Opšte bolnice izašlo je iz kućne izolacije i vraća se na posao, čime je broj obolelih u toj zdravstvenoj ustanovi smanjen na 15, dok je u Domu zdravlja novooboleo još jedan zaposleni. Ukupno je zaraženo 45 učenika sa zabeleženim jednim novim slučajem. Povećava se broj pregleda dece, te je od 251 juče pregledanih u kovid ambulanti 47 dece. Molim roditelje da obrate pažnju s kim se njihova deca druže i dolaze u kontakt, kako bismo svi zajedno učinili dodatni napor da zaštitimo pre svega najstarije, ali i najmlađe na koje treba posebno da obratimo pažnju- naveo je komandant Štaba dr Aleksandar Pajić.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović rekao je da ta ustanova radi na 35 do 40 posto kapaciteta. Sa bolničkog lečenja otpušteno je osam pacijenta. Povećan je broj pregleda u prijemno- trijažnoj ambulanti- 30 u prethodna 24 sata.

-Od tog broja zabeležili smo devet pregleda dece. U prethodna tri dana dva deteta sa teškom kliničkom slikom upućena su na dalje lečenje u KBC „Dragiša Mišović“. Od marta su kovid pozitivni pacijenti u šabačkoj bolnici, a trend porasta je primećen od 25. oktobra, kada je pređena cifra od 10 hospitalizovanih i brojka se povećavala iz dana u dan. Hitni i vitalno ugroženi slučajevi će biti zbrinuti, a trenutno je u zelenoj zoni 160 nekovid pacijenata- objasnio je dr Popović.

D.D.

 

Exit mobile version