Štitimo državu od političkog kriminala

0

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović: 

Opozicione stranke i pokreti počele su danas u staroj zgradi Narodne Skupštine prvi okrugli sto o potrebi promene izbornih uslova u Srbiji. Prvi u nizu razgovora predstavnika opozicije na tu temu je i “vid pritiska” na vlast da do narednih izbora prihvati opozicione zahteve.

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da će 6. novembra u Strazburu, na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, govoriti o političkom kriminalu koji se sprovodi u Srbiji.

– Molim vas da mi dostavite dokaze, i sve što znate, da se kradu izbori, da se vrši pritisak na odbornike, da se zloupotrebljavaju institucije, da se raznim prevarama finansiraju lokalne samouprave. Tamo idem da uperim prst u politički kriminal, u kriminalce koji to sprovode, mi time ne tužimo svoju državu već je štitimo. Ja sam siguran da ćemo tamo naići na dobar prijem, da ćemo izdejstvovati da se ova tema, kao najozbiljnija tema, najzad otvori u nadležnim telima Evropske unije, rekao je Zelenović.

Skup je organizovan sa idejom da se najpre opozicione stranke i pokreti usaglase o zahtevima za fer izbore i medijsko predstavljanje, pa da se onda ti zahtevi upute vlasti, odnosno vladajućim strankama.

Facebook komentari

Leave A Reply