Stavio prst na čelo i shvatio…

I dok ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, “trči” sa jednog na drugi kraj sveta i od “majušnih” zemalja moli da povuku priznanje Kosova kao samostalne države jedan narodni poslanik, Dačićev koalicioni partner, dr Boban Birmančević stavio je prst na čelo i shvatio da je to što ministar spoljnjih poslova radi sulud posao.

Biće kako Amerikanci kažu, verovatno je razmišljao “šabački doktor” i, za razliku od Dačića, odlučio da prizna Kosovo. Do duše to priznanje je bilo onako, “malo izokola”, da se Vlasi ne dosete, na 65. protestu šabačkih naprednjaka, ali poruka je sasvim jasna: Kosovo nije Srbija!

Ova “hrabra” i nadasve vizionarska izjava dr Bobana Birmančevića zasigurno će promeniti tok istorije na Balkanu i dati “vetar u leđa” njegovom predsedniku i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću da uradi ono što se uraditi mora i što je davno, međunarodnoj zajednici, obećao.

Dakle, dr Boban Birmančević je javno izgovorio ono što njegovi partijski drugovi i predsednik stranke misle i žele a nemaju hrabrosti da izgovore.

A, Amerikanci, ako ga se sete za Dan državnosti, sete se. Ako ne, onda ništa! To je bila dužnost “šabačkog doktora”!

Ivan Kovačević

Exit mobile version