SRBIJA NA ZAPADU – 9 (VIDEO)

“Srbija na zapadu“ je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama “tragaju“ novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji “Zajednički glas ZA slobodu medija“.

Zemlja, voda, vazduh… sve zajedno čini prirodna bogatstva i zaštićenu prirodu jedne zemlje. U ovoj epizodi saznaćete šta građani Užica čine kako bi zaštitili ‘’Klisuru Đetinje’’ – predeo izuzetnih odlika i kako na njihove inicijative reaguje lokalna samouprava.

U drugoj priči govorimo o veoma aktuelnoj temi – zagađenju vazduha. U Bajinoj Bašti se godinama bore sa ovim problemom, a njegovo rešenje se ne nazire.

I u trećoj priči je borba da se sačuva zdrava životna sredina. Naime, opštine Zlatiborskog okruga sa nadom gledaju u pravcu Požege gde će biti regionalno postrojenje za preradu otpadnih voda. Do tada se suočavaju sa brojnim problemima i snalaze kako znaju i umeju. Ariljci su uredili skoro 99 posto toka reke Rzav, ali im problem pravi mesto gde se Rzav uliva u reku Moravicu jer se tu ispušta najviše otpadnih voda.

Exit mobile version