Simone je primer kako se snovi ostvaruju kada čovek jako želi i trudi se

Tema broja: MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Ebook: “LinkedIn-om do poslovne prilike”

Simone Vesić rođena je u Nemačkoj, ali je odrasla u Šapcu, danas je po vokaciji ekonomista, a u stvarnosti freelancer za društvene mreže. Uskoro puni 27 godina i do sada je radila različite poslove od prodaje lubenica, promocija, rada u hotelu, velikoj kompaniji do rada u agenciji gde je, kako kaže i “ispekla” zanat.

 

Šta znači biti freelancer, šta zapravo radiš i kako je sve to počelo?

Moj posao zahteva dosta kreativnosti, istraživanja kao i praćenja trendova. Moje angažovanje od strane klijenta odnosi se na kreiranje digitalnog nastupa i održavanje profila na društvenim mrežama. Upustila sam se u ovu priču, dve nedelje nakon saznanja da sam u drugom stanju i da ostajem bez posla u marketinškoj agenciji. Iako sam mogla da uživam u trudničkim danima (što i jesam), osetila sam neku jaku želju za uspehom, za pokretanjem svog posla. Bez nekakvog posebnog plana, ideje i koraka, krenula sam u ovu priču sa samo jednim ciljem: dobiti prvog klijenta.

Da li je bilo teško doći do tog prvog klijenta?

Bilo je teško, obzirom da svo svoje iskustvo iz agencije nisam smela da spominjem, što me je činilo “početnikom” svakome kome sam se predstavljala. Prijatelje, kumove i rodbinu sa svojim biznisom nemam, te tako sam morala “peške” da šaljem mejlove i prodajem svoju priču. Kada bih ostvarila saradnju sa klijentom, na sastanku bih bolje upoznala njihov brend ili biznis i kreirala jasnu sliku i ideju njihovog nastupa na društvenim mrežama. Na osnovu toga, kreiram objave i puštam ih u etar, pratim metrike i sve pozadinske poslove.

Koliko je danas važan nastup na društvenim mrežama?

Mnogi mali biznisi, a i poneki veći, misle da nije bitan nastup na mreži. Ili pak očekuju da nakon jednog meseca objavljivanja sadržaja ostvare enormnu prodaju proizvoda/usluga a ne razumeju da postojanje na Instagramu ili Facebook-u nije nužno prodaja. Važno je biti konstantno prisutan, biti u podsvesti tih potencijalnih kupaca a oni će kliknuti kada se najmanje nadamo.

 

Koji su tvoji planovi za budućnost?

Želja mi je da otvorim svoju agenciju, da imam tim sa kojim se razumem i uspešno dopunjujem. A do tada, cilj mi je da ostvarim šest dugoročnih saradnji u tekućoj godini i da zavrtim prodaju mog prvog ebook-a “LinkedIn-om do poslovne prilike”. Ebook sam kreirala na osnovu svog iskustva na pomenutoj mreži, gde sam ostvarila neverovatne rezultate u vidu: dva posla, 10 ponuda za saradnju i ponudu za rad u aviokompaniji.

Isidora Kovačević

Exit mobile version