„Sećanja i ljubavi“

U sredu, 13. jula u bašti Kulturnog centra održaće se muzičko-poetsko veče u 20 časova nazvano „Sećanja i ljubavi“ u kojem će se predstaviti autor Aleksandar Toković.

Želja autora je da svoj rad predstavi i u Zapadnoj Srbiji jer je manje poznat ovdašnjoj publici a zbog pisanja i komponovanja brojnih pesama poznat je i kao „panonski mornar.“

„Autor je pisao i komponovao mnoge pesme na gitari i proneo lirski trag širom regiona. U Vojvodini je poznat a pored muzike, osnivač je i mnogih festivala poput festivala „Ljubavi i vina.“ Takođe je i član vinskog reda i izuzetno je zapažen u Vojvodini. Veče nosi naziv „Sećanja i ljubavi“ po istoimenoj knjizi koju je objavio autor Toković i koju želi da predstavi publici,“ istakla je Branka Todorović Iz Kulturnog centra Šapca.

Knjiga je sažeta ne samo od autorovih pesama koje je pisao i komponovao već i od događaja i doživljaja u četrdesetogodišnjoj karijeri čoveka koji je ljubav posvetio umetnosti. Delo sadrži vrlo zanimljive priče sa poznatim umetnicima, autorovim poznanicima sa kojima je sarađivao poput muzičara, književnika, reditelja te je to ono što knjizi daje posebnu, lirsku notu.

Promocija knjige je od početka godina već održana u nekoliko mesta u Vojvodini.

A.Giner

Exit mobile version