Šta je istina ili koga Vi to lažete?

2

DEZINFORMACIJE NA KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU U VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Verujem, da smo svi mi koji smo danas prisustvovali konferenciji za medije u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu a na kojoj se govorilo o smrti pacijenta kod koga je naknadno ustanovljen korona virus ostali zgranuti komentarima Aleksandra Vučića o medijima i ovom slučaju.

Naime, nemušt odgovor novinarke RTS-a, Tihane Bajić, na „autoritativno“ pitanje predsednika: „Od koga ste to čuli?“, da je informacija dobijena od medija a naročito Vučićev komentar na to mora sve da nas zabrine.

Kako su „Podrinske“ prve objavile vest o ovom slučaju i kako smo, sve što smo napisali, preuzeli od zvaničnih i renomiranih državnih institucija, imamo moralnu obavezu da se oglasimo po ovom sramotnom i neodgovornom komentaru predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića.

Gospodine predsedniče,

Sve što je danas objavljeno, a vezano je za smrt pacijenta u Opštoj bolnici Šabac kod koga je naknadno ustanovljeno da je inficiran koronavirusom, objavljeno je na osnovu informacija koje smo dobili na konferenciji za medije u Zavodu za javno zdravlje Šabac. I mi smo svi, između ostalog i ekipa RTS-a, preneli samo ono što smo na toj konferenciji čuli i ništa nismo izmislili.

Kako smatramo da ste Vi veoma obavešten čovek i da sve znate možemo samo da zaključimo da skretanje pažnje na „netačno“ izveštavanje medija dodatno zbunjuje građane Šapca, a verujem i celokupnu javnost Srbije, i stvara utisak da se ovde radi o nečem „zakulisnom“ što od naroda treba sakriti.

Ne želim da polemišem sa Vama, jer ćete na mnoga pitanja, na koja danas nemamo odgovor, jednom morati da odgovorite, pre svega, porodici preminulog, zašto, recimo, pacijent nigde nije zaveden u protokol 23. marta, pa onada nama, medijima ali i građanima.

To što ste Vi večeras izgovorili je velika sramota i baca ljagu i senku na istinitost svega onoga što se do sada govorilo, i što će se govoriti, u relevantnim državnim institucijam kakva je i Zavod za javno zdravlje.

Zato Vas molim i preklinjem pričajte i komentarišite samo ono što znate ili u čemu učestvujete, kao što su „crni fondovi“ a sve što je vezano za koronavirus ostavite lekarima.

I ne terajte više lekare da klimaju glavom i potvrđuju vaše sumanute priče jer ste, pokazalo se, traženjem i očekivanjem da vam lekari budu najverniji i najreprezantivniji podanici potpuno uništili ovo profesiju.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević, glavni i odgovorni urednik “Podrinskih”

#OstaniKodKuće #SpasiŽivote

Facebook komentari

Discussion2 коментара

  1. Bolje pisite o tome zasto je pacijent pusten kuci, i koga je mogao zaraziti zbog toga sto je dva puta(kako navode mediji) dolazio u Dom zdravlja?Zar je bio tako zdrav, da je sutra preminuo?Hoce li i nas sutra tako sve vracati kući, jer mozda ne mozemo nekoga dobiti telefonom?
    I bas me briga vise ko koga ne voli u ovoj guzvi, jer hocu da nam se sutra pruzi ovde pomoc,a ne da nas salju kući. O tome pisite, jer neko možda nije dobro radio. I budite objektivni jednom.

Leave A Reply