Šapčani se oprostili od Đorđa Balaševića

„Ne lomite mi bagrenje“, „Neki novi klinci“, „Lepa protina kći“, „Ne volim januar“, samo su neke od pesama koje su se čule na gradskom trgu, gde se ispred kafića „Adonis“ u ponedeljak oko 18 sati okupilo stotinak Šapčana da se oprosti od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića. Inicijativu je pokrenula Milica Knežević na Fejsbuku, a sugrađani svih generacija podržali i paleći sveće, u neverici, pomešanih emocija, tiho pevali stihove za sva vremena…

Na grupi Mame Šapčanke i svom profilu na društvenoj mreži Milica je predložila okupljanje u čast Balaševića.

-Koliko god ljudi da je došlo, skupila se cela bivša Jugoslavija, pa možemo i mi kao jedan grad. Razočarana sam uvredama i raznih negativnim komentarima kojih je bilo, ali je važno da smo se ipak skupili. Zahvaljujem se svima koji su došli. Balašević je meni značio ceo život. Uz njega sam odrasla, prvi put se zaljubila i poljubila. Imam ćerkicu. Svaka pesma, i „Ljerka“, i „Ljudmila“, sve one me podsećaju na nju. Sad sam deveti mesec trudnoće, očekujem drugo dete. Balaševićeva pesma koja je trebalo da bude odmah puštena na dan kad se porodim je „Uspavanka za dečaka“. Kroz Balaševića sam jednostavno živela- rekla je Milica sa neskrivenom tugom.

Đorđe Balašević preminuo je u petak, 19. februara u 67. godini na Kliničkom centru Vojvodine. U gradovima celog regiona građani se danima okupljaju na trgovima, gde mu odaju poslednju počast.

D.Dimitrijević

Exit mobile version