Saopštenje Opšte bolnice Šabac

2

Povodom jučerašnjeg teksta, sazdanog od neproverenih navoda o iskustvu pacijentkinje koja se nedavno porodila u Službi ginekologije i akušerstva naše ustanove, objavljenog u nekim medijima, dr Slobodan Popović – v.d. direktora OB Šabac ističe sledeće:

Navodi koji su izneti u tekstu fejsbuk posta Nataše Pjevalice su krajnje neistiniti. Pojedini pisani i elektronski mediji su preuzeli i objavili integralni tekst bez ikakve provere.

Odgovorno tvrdim, da su uslovi i zdravstvena usluga u službi Ginekologije i akušerstva profesionalni i u skladu sa medicinskom doktrinom.

Radi utvrđivanja činjeničnog stanja oformljena je stručna komisija koja je obavila internu kontrolu, čiji nalaz potvrđuje da nije bilo profesionalnih propusta i da je zdravstveno osoblje postupalo shodno procedurama i dobroj medicinskoj praksi.

Tkođe, obratili smo se Ministarstvu zdravlja kako bi bio izvršen i eksterni nadzor, a sve u cilju da što pre potvrdimo istinite nalaze u vezi konkretnog slučaja.

Saopštenje preuzeto sa http://www.bolnica015.org.rs/novosti_detalji.php?id=752

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Mogu samo da kazem da ni od jedne porodilje nisam cula nista lepo o Sabackom porodilistu i, ophodjenju iskljucivo doktora prema njima.Isti taj doktor je prosle godine raskrvario moju sestru da bi se potom drao na nju sto place..Na kraju je porodio njen doktor koji joj je vodio trudnocu primarius Maletic i mogu za njega da kazem samo reci hvale..Svaka mu cast..I za vreme porodjaja bio je anesteziolog Steva sve vreme uz nju i njemu svaka cast..

  2. Kakva interna kontrola?Naravno da ce iko od kolega,sestara,babica,potvrditi navode trudnice.Tu jedino moze do istine da dodje policija i tuzilastvo.

Leave A Reply