Sabor sloge protiv bele kuge

0

Svečana podela ponosnih kartica „Cena minus za 3+“

Svečana podela ponosnih kartica „Cena minus za 3+“ porodicama iz grada i prigradskih naselja organizovana je u subotu u Šabačkom pozorištu. Manifestacija pod nazivom „Sabor sloge protiv bele kuge“ drugi put u Šapcu okupila je porodice sa troje i više dece kojima su putem kartica omogućeni brojni popusti na robu i usluge u brojnim objektima, među kojima su i članarine u sportskim klubovima.

Ove godine više popusta

-Ove godine smo obezbedili znatno više popusta u saradnji sa našim partnerima. Sve što smo radili i sa čim smo se suočili da bismo došli do ovog momenta vredi kada danas vidimo dečije osmehe. Sala Šabačkog pozorišta prepuna je porodica koje jesu ponos i dika našeg grada. Zato ove kartice zovemo ponosnim, ovo je naš način da se kao društvo odužimo ljudima koji u ovim teškim i groznim vremenima odlučuju da imaju troje i više dece, što je uslov da ova država i narod nastave da postoje. Ima da nas ima- poručio je član Gradskog veća grada Šapca Božidar Katić.

Kartice su samo simbol svega što treba da bude u Srbiji, a krajnji cilj je da se probudi svest građana, istakao je predsednik Pokreta „Tri plus“ Vladica Gavrilović.

-Statistike su jasne, kartica samo treba da probudi svest i verujem da smo u tome uspeli- lokalna samouprava, porodice sa troje i više dece i privredni subjekti koji su se odazvali tom pozivu. Sudbina zemlje je u pitanju, ukoliko se ovakav trend nastavi naša deca neće živeti u zemlji koju su nam ostavili naši preci, već će to biti zemlja nekog drugog naroda. Kartica treba da pozove na jedinstvo u rešavanju problema bele kuge koja je najveći problem Srbije- naveo je Gavrilović.

Velika pomoć za kućni budžet

Majka troje dece Elena Božić smatra da je to značajna pomoć porodicama.

-Koristila sam već pogodnosti koje omogućava kartica „Tri plus“ i to mi je značilo, s obzirom na to da su članarine u sportskim klubovima stavka koja opterećuje kućni budžet. S druge strane, deci ne možete ništa uskratiti, tako da popusti na kupovinu raznih potrepština, čak i onih dnevnih, na mesečnom i godišnjem nivou zaista znače i mislim da je ovo potez koji bi trebalo da slede svi koji imaju mogućnost da izađu u susret porodicama sa troje i više dece- rekla je Božićeva.

U Srbiji ima 138 hiljada porodica sa troje i više dece, a više od pola tih porodica je na ivici siromaštva. Podeljeno je oko 480 kartica, a akcija će biti nastavljena od ponedeljka u Turističkoj organizaciji grada Šapca, gde će se popunjavati izjave koje su uslov za dobijanje kartice. Planiran je i obilazak prigradskih naselja i sela, kako bi i sugrađani koji žive na seoskom području dobili priliku da koriste karticu „Cena minus za 3+“. Prema dosadašnjem iskustvu, uštede koje porodice na taj način ostvaruju na godišnjem nivou mogu iznositi od hiljadu do hiljadu i po evra.

D.Dimitrijević

 

Facebook komentari

Leave A Reply