Šabački penzioneri protiv zuluma Steve Mtića

Izborna Skupština Gradskog udruženja penzionera grada Šapca, koja je održana danas, poprimila je potpuno neočekivani tok. Skupštini je, iznenađujuće, prisustvovao veliki broj penzionera a većina od prisutnih, njih sedamdeset dvoje, nije dozvolilo da se farsa od izbora Stevana Matića i njegovih bliskih saradnika realizuje.

Iako je bivša, rukovodeća, struktura u ovom Udruženju angažovala i obezbeđenje većina, s pravom, nezadovoljnih penzionera, je istrajala u nameri da se Stevanu Maćiću i njegovoj kliki napokon stane na put. Posle jednočasovnog nadgornjavanja između Matićevih pristalica i onih koji su protiv njega i posle zahteva da se na Skupštinu pozove policija i Javni tužilac, pristalice dosadašnjeg rukovodstva su napustile salu.

Nakon toga nastupila je, moglo bi se reći, haotična rasprava na kojoj se uglavno govorilo o zulumu Stevana Matića i njegovoj privatizaciji najbrojnijeg Udruženja u gradu s obzirom da grad Šabac ima više od 25.000 penzionera.

Ono što je sve rečeno o Matiću više je za istražne organe nego za neki novinarski tekst. Ipak, veruje se da će se nadležne institucije, kak – tad, pozabaviti radom Gradskog udruženja penzionera grada Šapca u vreme Matićevog „upravljanja“ ovim Udruženjem.

Međutim, činjenica je da je Matić za sebe prigrlio brojne funkcije, između ostalog i funkciju člana Gradskog veća, i da je, kako je rečeno, protivzakonito zloupotrebljavao ime Milene Ćorilić, tadašnje predsednice, donoseći neke protivzakonite odluke na koje je reagovala i Agencija za borbu protiv korupcije koja mu je izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije člana Gradskog veća grada Šapca.

Mnogi penzioneru su se pitali kako je moguće da se, posle svega, za predsednika Gradske organizacije grada Šapca predloži Stevan Matić ali su se zapitali i zašto gradonačelnik nije već smenio svog bliskog saradnika iako za to postoji jasna preporuka Agencije za borbu protiv korupcije.

Među prisutnim penzionerima izrečena su brojna objašnjena za to ali ona, kao što rekoh, nisu za novinski tekst već za pravosudne organe.

Izborna skupština, posle višečasovne rasprave završena je izborom Radnog tela koga čine sedam izabranih članova: Marijan Dukić, Milorad Perić, Dragan Knežević, Milan Vasić Buč, Milutin Andrić, Nedeljko Muškica i Želimir Mitrović, a koje ima zadatak da u narednih mesec dana obiđe sve gradske odbore Udruženja penzionera u Šapcu, da ih obavesti o stanju u ovoj organizaciji i pripremi nove izbore za rukovodstvo ovog Udruženja.

 

 

Exit mobile version