„Šabačke vesti“ dobile „packe“

DA LI JE VUJKOVIĆ „UKRAO“ ŠOU VUČIĆU?

Ovoj tekst nije polemika s takozvanom stranicom „Šabačke vesti“ koje „plene“ svojom informativnom „revnošću“ zato što je nepristojno polemisati sa nekim ko je sakrio svoj identitet i nema hrabrosti da građanima Šapca pogleda u oči.

Naravno ja, a, verovatno i mnogi od vas znamo da iza toga stoji dobro plaćena ekipa jedne političke partije koja, u interesu te partije, pokušava da kroji medijsku sliku Šapca i „uveseljava“ članove te stranke. I tu je problem. Ustvari njihov najveći problem su „Podrinske“ i profesionalno i pravovremeno izveštavnje novinarske ekipe ovog lista za koje svi znate ko su i možete da ih sretnete i vidite na ulicama našeg grada a čiji tekstovi ne odgovaraju političkoj eliti koja na brojne načine plaća ekipu „Šabačkih vesti“.

Svi koji prate ovu stranicu imali su priliku da pročitaju njihove, ničim izazvane, napade na „Podrinske“ ili nekog iz redakcije ovog lista. Međutim, danas kada su građani pokazali koliko veruju „Podrinskim“ „kukavička“ ekipa „Šabačkih vesti“ pokušava da se utrkuje sa nama i da sebe predstavi u nekom svetlu vrlih „medijski stručnjaka“.

Ali, avaj, njihovi finansijeri i mentori nemaju uvek razumevanja za njihov „profesionalizam“. E, to se dogodilo upravo večeras i to u trenutku kad svi bijemo veliku bitku za istinom.

Naime, u 23.05 časova na stranici „Šabačkih vesti“ pojavio se tekst u kojem oni, da bi se pokazali samostalni i nezavisni i na taj način pokušali da obmanu čitaoce, kritikuju ljude iz Zavoda za javno zdravlje zašto su obelodanili ime pacijenta koji je umro u šabačkoj bolnici a za koga se kasnije ispostavilo da je zaražen koronavirusom. (Ceo ovaj tekst možete pročitati na fotografiji koju vidite).

Međutim, usledile su „packe“ od mentora i finansijera koji nisu bili zadovoljni ovakvim tekstom pa su kukavni „administratori“ „Šabačkih vesti“ brže bolje povukli ovaj teks sa svoje stranice i zamenili ga drugim, malo izmenjenim, tekstom.

U 23.10 časova, oko pet minuta kasnije, pojavljuje se novi, modifikovani tekst, u kojem se sad okrivljuju „Podrinske novine“, i pokušava da se na njih svali krivica.

Tako „kukavci“, veliki moralisti, pokušavaju da budu brižni ali i da zaštite svoje mentore i finansijere.

U gradu kakav je i koliki je Šabac ništa ne može da se sakrije. I ne treba da se krije jer istina kad tad izađe na videlo. I zato smatrali smo da je potpuno u redu što je na konferenciji za medije u Zavodu za javno zdravlje objavljeno ime preminulog pacijenta jer je time sprečena mnogo veća panika u gradu. A i, verujemo, da će se svi oni, koji sada znaju o kome se radi, a bili su sa njim u kontaktu posle 20. marta biti toliko odgovorni i prijaviti se nadležnim službama i tako zaštititi svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice i prijatelja.

Dakle, ne brinite se vi za porodicu preminulog. Njima nije problem što je ime objavljeno već sve ono što je doprinelo da Žakić umre. (O tome ćemo drugom prilikom).

E sad šta je poenta cele ove priče i zašto je Vučić bio besan?

Vujković „ukrao“ šou Vučiću

Na konferenciji za medije u Zavodu za javno zdravlje rečeno je mnogo toga u vezi epidemiološke situacije u Mačvanskom okrugu i pacijentu koji je preminuo u šabačkoj bolnici a za koga se naknadno ispostavilo da je bio zaražen koronavirusom. I skoro svi relevantni mediji su to objavili. I tu je, verovatno, nastao problem. Tu i takvu informaciju u ovoj zemlji ima pravo da, teatralno, saopšti jedino predsednik. Naročito što se radi o Šapcu. Ko zna kakav su mu dramski monolog spremili režiseri njegovih javnih nastupa. Ali, Vujković je, radeći svoj posao, nesvesno ukrao šou predsedniku a to nije smelo da se dogodi.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević, glavni i odgovorni urednik “Podrinskih”

#OstaniKodKuće #SpasiŽivote

Exit mobile version