Šabac – urbani centar regiona

0

GRADONAČELNIK ŠAPCA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI GRADONAČELNIKA U IZRAELU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović boravio je u zvaničnoj poseti Izraelu, povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika. Konferencija je održana u Jerusalimu i Tel Avivu.

Gradonačelnici na berzi u Tel Avivu, pokretanje novog trgovinskog dana

Tema ovogodišnje konferencije gradonačelnika su Inovativni gradovi. Govorilo o izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta svakodnevno suočavaju.

Gradonačelnik Šapca u društvu Rona Huldaija, gradonačelnika Tel Aviva

U okviru 33. Međunarodne konferencije gradonačelnici su posetili  Jad Vašem-Nacionalni Muzej Holokausta, nakon čega je za učesnike konferencije priređen prijem u Američkoj ambasadi u Jerusalimu. Domaćin skupa je bio ambasador Dejvid Fridman.

Gradonačelnici Šapca i Kijeva, Nebojša Zelenović i Vitalij Kličko

Bendžamin Njetanahu, premijer države Izrael, organizovao je sastanak sa gradonačelnicima, učesnicima Međunarodne konferencije.

Trećeg dana boravka u Izraelu gradonačelnici su posetili berzu u Tel Avivu,  zvonjenjem zvona na berzi pokrenuli su trgovinski dan.

Organizovane su informativne sesije, a jedna od inicijativa koje su im predstavljene bili su napori Izraela u izgradnji pametnih gradova i put ka revolucionarnim tehnologijama.

Gradonačelnici su posetili i Komandni centar “Smart City“, gde im je predstavljena tehnologija koja je primenjena u upravljanju gradom i njegovom bezbednošću. Saznali su i zašto je Izrael poznat kao “Start-up Nation”.

Na berzi u Tel Avivu

Za njih je organizovan prijem u Gradskoj kući u Tel Avivu, čiji je domaćin bio gradonačelnik Ron Huldai.

Cilj ovogodišnje konferencije je spajanje globalnih lidera sa revolucionim visokotehnološkim, energetskim i sajber kompanijama iz Izraela, i ekspertima urbanog razvoja u Start-up Nation na 33. Međunarodnoj konferenciji za gradonačelnike, koja se fokusira na teme i izazove sa kojima se suočavaju današnji urbani centri.

Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su teme pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizovali su Američki jevrejski kongres i Američki savet za svetsko jevrejstvo u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Facebook komentari

Leave A Reply