Šabac obeležio 98. godišnjicu oslobođenja

0

img_1472_resize img_1474_resize img_1475_resize img_1443_resize

Povodom 98. godišnjice oslobođenja Šapca u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović položio je venac na spomenik žrtvama u ratovima od 1912. do 1918. godine u porti Saborne crkve svetih apostola Petra i Pavla.

-Odajući poštu svima koji su svoje živote položili za slobodu, negujemo sećanje na slavne i teške dane kada je Šabac pretrpeo najveća razaranja zbog kojih je nazvan Srpski Verden i postao sinonim stradanja. Grad Šabac poštuje njihovu žrtvu i naša obaveza je da pamtimo dela onih koji su gledali u budućnost. U Šapcu smo uvek najviše cenili slobodu, slobodu da se odlučuje, slobodu da se donose dobre odluke, slobodu da se iskaže javna misao. To je ono čemu su građani Šapca opredeljeni i čemu će uvek biti opredeljeni. Kultura sećanja koju negujemo pomaže nam da sutra budemo dobri ljudi i donosimo bolje odluke. Nove pobede će se osvajati za stolom pameću i hrabrošću, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Vence su položili i predstavnici Gradskog odbora saveza potomaka ratnika od 1912. do 1920. godine, Vojske Srbije, Organizacija rezervnih vojnih starešina i drugi. Parastos žrtvama služio je episkop šabački Lavrentije sa sveštenstvom Saborne crkve u Šapcu.

Facebook komentari

Leave A Reply