S A O P Š T E NJ E

1

OPŠTA BOLNICA ŠABAC

U  Opštoj   Bolnici  Šabac  u  prva  dva meseca  2018. godine  rođeno  je  162 bebe, umrla  je  jedna (1) beba,  a  ne  sedam (7) beba   kako  se   navodi  u lokalnom  mediju, tri (3) bebe  su  mrtvorođene  i  četiri  (4) bebe su   upućene u  tercijarne  ustanove.

Znači  umrla  je  jedna ( 1) beba  u  Opštoj  bolnici  Šabac.

Poštovani čitaoci,

ovo Saopštenje smo preuzeli sa zvaninog sajta Opšte bolnice Šabac. Nažalost ono je dostavljeno samo “nekim” medijima u Šapcu ali ne i onom mediju koji je “kriv” što su građani Šapca upoznati sa činjenicom da je sedam šabačkih beba umrlo za dva mesece.

“Podrinske” će, u narednom broju odgovoriti Menadžmentu Opšte bolnice na ovakvo saopštenje.

Najmerodavnije  podatke  o  ukupnom  broju  rođenih, umrlih  i mrtvorođenih  beba  daje  Zavod  za  javno  zdravlje  Šabac, pa  smo mi  pozvali  na njihove  statističke  podatke.

Mrtvorođene   bebe  su one  bebe kod kojih  je  na  prijemu  Opšte  bolnice  Šabac u Službi ginekologije  konstatovano  da fetus nema srčane radnje i da se takvi proglašavaju za mrtvorođene bebe (znači da je novorođenče stiglo mrtvo u Šabačku bolnicu). Najčešći  razlozi  za  mrtvorođene  bebe  su:  nekontrolisane  trudnoće,  anomalije,  prevremeno  rođene  bebe …

Prvog marta (01.03.2018. godine)  u  jednim  lokalnom mediju  na  naslovnoj  strani objavljuju se senzacionalistički  šokantni  navodi  “U  šabačkom  porodilištu  umrlo  7 (sedam )  beba”   i  posle  sedam  dana  sličan  tekst u istim  novinama  od  istog  novinara, kao i na jednoj lokalnoj radio stanici …

Stav  Menadžmenta  Opšte  bolnice  Šabac je  sledeći.

–     da  su  navodi  neprovereni, zlonamerni i tendeciozni i da se pokušava uzbuniti  javnost, a čak mislimo da je reč i o potičkom napadu i  da  je  istina  sledeća:

Prema   izveštajima  Zavoda  za  javno  zdravlje  Šabac,  ovi  brojevi su  uobičajeni za Opštu  bolnicu  Šabac,  teritoriju  Grada  Šapca i Republiku Srbiju.

Sprovedene su unutrašnje  kontrole i utvrđene  činjenice  koje govore da propusta  u lečenju  nije bilo.

Takođe, sigurni smo da  ćemo u slučaju  sličnih  situacija  morati  da se obratimo  odgovarajućim institucijama  i  državnim organima.

Još  jednom  ponavljamo da su navodi  netačni i senzacionalistički, a činjenica je da  tim lekara Šabačke  bolnice svoju profesionalnu dužnost obavio u skladu sa profesionalnom doktrinom i da nije bilo lekarske greške.

MENADŽMET OPŠTE BOLNICE ŠABAC 

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Postovano urednistvo, zelim da Vam ukazem na neke cinjenice koje verovatno niste mogli saznati iz Vasih izvora, a koje Vam ja mogu reci kao neko ko veoma blizak jednoj porodici tragicno preminule bebe. Uputite sabackoj klanici pitanje zasto je beba kojoj je ustanovljen neravnomeran rad srca poslata za beograd bez ikakvog pregleda kardiologa,koji je bio obavezan. Da li je jedini deciji kardiolog sabacke bolnice bio toliko zauzet, da cak 8 dana nakon rodjenja bebe (koja je na porodjaju dobila ocenu 9) nije mogao uraditi jedan ultrazvuk? Beba je poslata za beograd tokom noci, osmi dan po rodjenju ( zadrzana u bolnici zbog zutila),bez izvestaja lekara specijaliste,da bi u beogradu istog trenutka bila stavljena na aparate za odrzavanje zivota. Nakon svih pokusaja beogradskih lekara lecenja,beba je preminula za manje od 12 sati. I sada ta beba nije umrla kod njih? “Znate kako, vasa beba je kod nas dovezena u katastrofalnom stanju…” je bio prvi razgovor tog jutra u bolnici u BG,dok je njeno srce jos uvek kucalo…ispitajte ponaosob svaki slucaj. Mnogo je daleko istina od ovog njihovog saopstenja…jako bolna istina, ali dok se sve ne kaze javno, sabacki kasapini ce nastaviti da rade po svom (cast izuzecima, tj onima koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke)

Leave A Reply