Reizabran gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović

1

Završena konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca

Konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca uspešno je okončana, bez prisustva odbornika Srpske napredne stranke kojima je izrečena mera udaljenja. Dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović ponovo je izabran na tu funkciju, za njegovog zamenika postavljen je Dušan Kostadinović (DS), dok je na mesto predsednika Skupštine postavljen Nemanja Pajić, nosilac liste „Pobeda za Šabac“. Potpredsednik Skupštine je diplomirani inženjer poljoprivrede Zoran Čekić, a novi sekretar je diplomirani pravnik Zlatko Ranković. Za članove Gradskog veća izabrani su dr Branko Vujković, Marko Petronić, Božidar Katić, Salko Karadarević, Dragan Nikolić, Slaviša Kostadinović, Zoran Bortić, Igor Marsenić, Svetozar Marković i Stefan Jovanović.

Po imenovanju, Nemanja Pajić je zahvalio odbornicima koji su ga jednoglasno izabrali, dodajući da mu je ukazana velika čast da vodi gradsku skupštinu.

-U narednom periodu moramo zajedno raditi na tome da povratimo dostojanstvo Skupštini grada Šapca. Ispoštovana je volja građana grada Šapca, pošto je ova koalicija dobila blizu 30 hiljada glasova. Naša dužnost jeste da upravo opravdamo to poverenje i mislim da smo to danas i pokazali. Od gradonačenika, njegovog zamenika, gradskih većnika koji su izabrani i mene, građani očekuju da odgovorno i vredno radimo u njihovom interesu- podvukao je Pajić.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović se takođe zahvalio na podršci i čestitao svima koji su izabrani na funkcije. On je rekao da mu je drago što su posle teškog i neprijatnog dana ipak uspeli da odbrane izbornu volju građana, na pristojan i civilizovan način. Obraćajući se odbornicima, istakao je da za naredne četiri godine ima jasan plan koji će omogućiti dalji razvoj grada Šapca, a u čijem će središtu biti zapošljavanje ljudi.

-Svako u Šapcu će u sledeće četiri godine dobiti priliku da radi, a oni koji već rade, da počnu da zarađuju više. Takođe, i naše lečenje treba da bude bolje i kvalitetnije. U Šapcu niko neće biti zaboravljen, svako će moći da se leči brzo i efikasno. Škole treba da budu još bolje i modernije, da se u njima uči više stranih jezika, programiranje i da deca u njima imaju jedan sat fizičke aktivnosti dnevno. Želimo da od Šapca napravimo kulturni centar Srbije i da zajedno razvijamo sport i sve ono što je Šapčanima važno- podvukao je on.

Podsetio je na plan da zahvaljujući projektu „Sava park“ Šabac izađe na reku i obećao da će raditi na uređenju užeg gradskog jezgra, ali i da će se potruditi da se svi delovi grada podjednako razvijaju, te da se u svakom delu Šapca živi na isti, kvalitetan način.

-Verujem da naši Šapčani treba da imaju više prava da odlučuju o svom novcu, pa i sada imamo pravilo da novac od poreza na imovinu ostaje u mesnim zajednicama. Očekujem da u perspektivi u sledeće četiri godine Šabac ima najviše gradskih opština u kojima građani neposredno biraju svoje predstavnike, odlučuju o svom novcu i razvijaju sredinu u kojoj žive. Ja garantujem Šapčanima u sledeće četiri godine najbolju, najbržu i najefikasniju gradsku uslugu po najnižoj ceni u Srbiji. Šabac koji se razvija, pristojan, kulturan grad je onakav kakvim ga ja vidim u sledeće četiri godine- zaključio je Zelenović.

Podsetimo, skupštinsku većinu na zasedanju su činile liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ i„Pobeda za Šabac“, a pridružila su im se i dva odbornika Jedinstvene Srbije.

D.Dimitrijević

 

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Dusan Petrovic

    Kako Vas bre nije sramota,o kakvoj volji gradjana Vi pricate?! Narod je izabrao pobednika a luzeri se udruzili i proglasili sebe pobednicima! Pa jel Vi mislite da ce te vecno vladati?! Lepi moji narod prasta ali ne zaboravlja a vama olosima nece oprostiti i to Vam garantujem!!! Postoji zivot i posle fotelje ali Vi ocigledno mislite da ce to vecno da traje. Cekali smo dugo a sacekacemo jos malo.

Leave A Reply