Raspad sistema

1

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Doduše, oni nikada i nisu imali sistem… Šabački SNS puca po šavovima i raspada se kao gnjila kruška! Loši međuljudski odnosi, opšte međusobno nepoverenje, laži, podmetanja i nerealne ambicije. Dva poverenika u jednom povereništvu i nekoliko struja koje vuku svaka na svoju stranu. Jedino što im je preostalo je kevtanje preko društvenih mreža i sitno lajanje po medijima koje dobrano plaćaju… Obećavali su kule i gradove i tvrdili kako će, evo već sutra, da preuzmu vlast u Šapcu. Kupovali odbornike, pretili sa Andrejem i još nekim tvrdim momcima iz Beograda, štampali letke, pretili po sokacima… I tako, evo druga godina! U svom tom nastojanju da gladno i nakeženih zuba dođu na vlast u Šapcu gradu bijelome, rađale su se beskrupulozne i bestijalne ambicije tih, „samo što nije“, budućih vladara Šapca. Počeli su da prave račun bez krčmara i da među sobom, puni gordosti i seljačke sujete, dele funkcije za koje smatraju da su Bogom dani… Onako neobrazovani u suštinskom smislu a o političkom da i ne govorimo, krenuli su u osvajanje grada Šapca kao pile sa tri sise da je naskoči najbolji petao… Dakle, nemoguća misija. Stočari, svinjari i secikese iz okoline bi da svojim govnjivim čizmama vladarski ušetaju na šabački behaton, zadovoljno iza sebe ostavljajući smrdljive tragove, nesvesni da su takvi tragovi, ostavljeni na takav način ništa drugo do tragovi nečovještva… I šta sada, urbani deo SNS-a se dozvao pameti, shvatio da u toj partiji za njih više nema mesta i počeo polako da pravi tzv. izlaznu strategiju. Naravno, ne mora da znači da će svi koji žele da izađu iz SNS-a a odbornici su, preći u vladajuću koaliciju ali se ne treba iznenaditi ukoliko u narednim nedeljama bude još članova odborničke grupe ove partije, koji će se javno distancirati od politike koju predvode „plivači“, kvazi doktori nauka i lažovi koji ne plaćaju svoje dugove!

P.S.

Najstrašnije u celoj priči je to što oni strašno lažu jedni druge i pre svega im daju kratkoročna obećanja, na isti onaj način kao što, recimo Birma, svaki put kada me vidi, obeća isplatu onog duga „Podrinskim“… I takoooo godinu i više dana!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. на липши воле до зелене траве

    Полако али сигурно, чланство схвата да су повереници и њима блиски акумулирали по неколико функција, а да за њих ни мрвице нису преостале.

Leave A Reply