Rambo među Hrvatima

Vreme ratova, ekonomskih kriza,terorizma i gladi su četiri jahača apokalipse koji su se nadvili nad Evropom i svetom. Zapadnom alijansom drmaju, vedre i oblače moćnici sa enormnim kapitalom, sad već označeni kao duboka država. Katasrofu povećavaju njihovi kupljeni marionetski režimi pogotovu u Evropi. Vreme izobilja, letovanja, zimovanja i leba bez motike definitivno odlazi u nepovrat.

Kako koja vest stiže sve gore od goreg. Gledamo i slušamo sumanute izjave Makrona i Šolca i još sumanutije poteze ovih ljudi koji padaju u aporiju. Titanik od Evrope tone. Prvo su se Englezi iskrcali, a za njima pakuju kofere i drugi narodi poput Mađara, Čeha i Slovaka. Kad na moru dođe oluja preživljavaju putnici na ispravnom i dobro servisiranom brodu sa iskusnim kapetanom. Kad je reč o narodima i državama, opstaju narodi koji imaju državu sa svim njenim elementima zasnovanim na nauci, a nema vremena za mediokritete iz nevladinog sektora i za pedersku priču. Posle masakra u Moskvi, oluja je već na horizontu, prošlo je vreme milosti.

Opstaju i ostaju samo jaki narodi, a takvih nema bez države.

Narodi koji se nađu na pogrešnoj strani istorije jednostavno će nestati, kao po Kutuzovljevoj doktrini spržene zemlje. Na Balkanu prvi kojima se više ne igra trule kobile na rektalan način su izgleda Hrvati. Treba im država, a nje nema bez pravosuđa, neće više patrljak od države. Milanović najavljuje da je okupio opoziciju i da će je voditi do pobede i osnivanja treće republike?!!

Opa Đurđo i ujaci znaju za jadac, a mi?! Lepo se čovek ispriča pred novinarima da će poltrone iz Brisela sa rektalnim pristupom politici i životu vratiti u Brisel. U paket aranžmanu će rešiti i pitanje pravosuđa i vratiti ga u državni okvir putem izbornosti i kontrole.

Dosta je bilo korupcije, nepotizma i gangsteraja iz pravosuđa. Objasnio je da je ustavni sud stecište ganstera čiji se predsednik dok je bio advokat obogatio radeći sa osiguranjem i državnim firmama, a državni tužilac se ni ne krije dok sa kriminalcima sedi po hotelima i dogovara poslove. Može im se, nesmenjivi su i nedodirljivi, mogu čak i da mimo ustavne inicijative za 24 časa donesu odluku da Milanović ne može da učestvuje na izborima i vodi opoziciju.

Zato je Milanović i najavio treću republiku, da stvari postavi na fabrička podešavanja. Da vrati državi ono što je njeno, sve tri grane vlasti. Da prekine anarhiju, bezvlašće i korupciju počevši od pravosuđa!

Da li će uspeti videćemo, a šta mi radimo?!

Kod nas su u zatvoru silovali do smrti starca od 74 godine. U taj zatvor ga je poslao sudija zbog bacanja petardi o nekom prazniku. Gde mi to živimo?!

Odmah je objavljena smena upravnika i disciplinski postupci za stražare koji nisu reagovali, ali niko ne reče ime tog „junaka“ koji  dedu zbog petardi posla u zatvor i na groblje, da svi znamo ime te bitange.

Lepo je rekao Ivo Andrić da je Balkan učmala krčma u planini gde svetli jedna lampa, a kad je neko ugasi onda u mraku poravna račun ko sa kim stigne. Na Balkan je odavno pao demokratski mrak. Negde u daljini gotovo na izdisaju čkilji svetlo advokature, samo što se nije ugasilo. Još samo pojedini advokati otimaju građane od razularenih domaćica i bitangi, koliko uzmognu, a sve manje i ređe uzmognu.

Dođoše i oni na red  u Valjevu i Zaječaru. Lokalni advokat u Valjevu je dobio čak 8 meseci zatvora jer je podneo krivičnu prijavu izvesnoj domaćici iz Valjevskog pravosuđa, za navodno krivično delo lažnog prijavljivanja, iako pola Valjeva priča da je advokat samo izneo ono što svi znaju i da neće da ćuti.

Pet advokata od čega čak dva bivša predsednika područnih komora su  dve godine vodili ogorčenu borbu, a da dokažu da su dva i dva četiri, da nema krivičnog dela jer svaki građanin ima ustavom i zakonom garantovano pravo da podnese krivičnu prijavu i da to nije i nemože biti krivično delo.

Borba se na jedvite jade završila oslobađajućom presudom u Beogradu, pre toga su donete čak dve osuđijuće presude u Valjevu uz bezbroj intervencija, pritisaka i pretnji da se Valjevski advokat uzbunjivač linčuje zatvorom.

Za primer drugim advokatima valjevske domaćice su mu do temelja razrušili advokatsku kancelariju. A njemu je ostalo da zastupa jedino dalju familiju koja nije čula za njegovu priču i hajku, a onda se advokat iselio na Tajland.

I mi smo ugasili lampu, da li je moguće da će se ujaci opet izvući i pre nas doći do države, a lepo su se oparili počev od pristupnih fondova EU, pa sve tako redom, ko krme na toplim pomijama.

A sad će kad je prpa i zort da malo promene stranu kao i uvek, negde oko 1945. godine.

Da mi je znati za čije babe zdravlje smo mi trpeli decenijama da nam razularene domaćice i bitange sa rektalnim životnim stilom ispiraju mozak?!  Da li da  jedne  isele, a ostatak pretvore u „evet“ efendije?! Neće to ići, naš narod je odavno rekao „možeš kako oćeš, ali ne i dokle oćeš“ znao je to i Miloš veliki. Kad se Srbi ućute vreme je da dobiju državu, ili  da nam se istorija po ko zna koji put ponovi.

Vladan Mijailović slobodni advokat

Exit mobile version