Prvi Šabac tuning show u nedelju

U organizaciji Tuning kluba Šabac

Preko 120 modifikovanih automobila iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, svih marki i godišta, okupiće se na Starom gradu u Šapcu u nedelju, 4. juna, kada će biti priređen prvi Šabac tuning show. Organizator je Tuning klub Šabac, a u okviru manifestacije predviđen je takmičarski i revijalni deo, uz muzičku podršku di džej Marcheza.

Preko 60 pehara obezbeđeno je u kategorijama styling– unutrašnji i spoljašnji izgled automobila (prvo, drugo i treće mesto za beginner, street, german, oem, jdm, extreme i national) i ozvučenje (prvo, drugo i treće mesto za A, B, AB, PRO i MAX).

Okupljanje i prijava učesnika je na sam dan manifestacije, od devet do 12 sati, dok je u 12.30 sati planirano ocenjivanje od strane stručnog žirija. Za sve učesnike obezbeđeni su hrana i piće, cisterne s vodom, dežurni mehaničari i vulkanizeri.

-Postoje tačni kriterijumi koji moraju da se ispune i oni određuju i klase i u koju će grupu ići auto po tipu modifikacija koje su rađene. Imamo kategorije beginner i street. Beginner je za početnike, tako da praktično svako ko je nešto radio na autu može da se prijavi. U ozbiljnim klasama je tesna konkurencija, jer tu učestvuju ljudi koji godinama izlaze na takmičenja, a beginner pruža mogućnost da se takmičari motivišu da nastave u tom pravcu- objašnjava zamenik predsednika Tuning kluba Šabac Aleksandar Lazarević.

Prateći svetske trendove, članovi Tuning kluba Šabac, redovni su posetioci sličnih manifestacija u zemlji i regionu i odlučili su da svoju ljubav prema ovom sportu promovišu i u Šapcu.

-U našem klubu su pretežno mladi članovi, svi su zaposleni, sami zarađuju i izdržavaju svoje porodice, ali gaje veliku ljubav prema automobilima. Zbog toga novac radije izdvajaju za automobil, bilo da je reč o pojačanju, kvalitetnim felnama ili gumama, nego za kafanu ili neke druge poroke. Važno je da napomenemo da niko od njih nikada nije počinio ni najmanji saobraćajni prekršaj, te da su, iznad svega, odgovorni učesnici u saobraćaju – ističe počasni predsednik Mladen Ognjanović.

Klub postoji od 2008. godine i broji tridesetak članova. Redovni su posetioci sličnih manifestacija u zemlji i regionu, a veruju da je prvi ovakav skup u Šapcu prilika da se i naš grad pozicionira na mapi poklonika ovog, priznaju, skupog sporta. Početni impuls bio je film „Paklene ulice“, koji ih je nagnao da počnu da ulažu u svoje „ljubimce“. Godište nije presudno, ali postoje brojni parametri koji doprinose atraktivnosti svakog auta. Zanimljivo je da će na manifestaciji biti onih koji će proizvoditi buku od 154 decibela, što je, imajući u vidu da avion pri poletanju stvara buku od 120 decibela, pozamašna cifra. Osim lepih automobila, provod je zagarantovan i uz dobru muziku i takmičenja u brojnim kategorijama, a plakete i pehare je obezbedila Turistička organizacija grada Šapca.

D.Dimitrijević

 

 

Exit mobile version