Protest studenata u Beogradu

PODRŠKA ZA NAŠU DECU

Eto, sada, kada su izbori okončani, bar oni republički, predsedniku Aleksandru Vučiću više ništa nije važno. Očito da je na pompezno najavljivanoj “turneji” prošao kao “bos po trnju” pa se sad, tako iskompleksiran, sveti sopstvenom narodu. A samo pre nekoliko meseci, dok je koronavirus u Srbiji bio samo u najavi Vučić je izašao na medije sa nacionalnom frekfencijom i plakao nad sudbinom naših starijijih sugrađana. Sećam se samo dirljivh reči i obećanja kako će se lično on boriti za njihove živote i da će ih baš on spasiti od nevidljivog neprijatelja. I čuvao ih je. Sve do završetka izbora na kojima su mu se oni odužili glasanjem za Srpsku naprednu stranku.

Ali kao to i biva odmah posle “istorijske” pobede naši najstariji sugrađani završili su kao i toalet papir posle obavljenog posla.

Međutim, još gore su prošli oni sa izbornog slogana – “za našu decu”.

E, ta deca, studenti u Studentskom gradu u Beogradu okupili su se večeras protestujući zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Ovakvom nerazumnom i bahatom odlukom Vučić je studentima stavio do znanja da su samo oni odgovorni za širenje koronavirusa po Beogradu i da pod hitno moraju da se vrate u svoja rodna mesta.

Naravno, ovi mladi ljudi nisu ni svesni da im je ovim činom Aleksandar Vučić jasno poručio, ne to da idu svojoj kući, već da što pre odu iz zemlje. Jer, kome oni u Srbiji trebaju.

A i šta će im fakultetsko obrazovanje. Mnogo je delotvornije upisati se na Akademiju za mlade političke lideri, šestomesečni kurs, i sva vrata su vam širom otvorena. Čak i od republičke skupštine.

Bilo kako bilo studenti se u ovom trenutku nalaze u spontanoj protestnoj šetnji ulicama Beograda uzvikujući „nećemo kući“.

A vi, poštovani Beograđani, pridružite im se i pomozite im. I nima i sebi.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version