PROLEĆE PRVO STIŽE U ŠABAC

1

DSCF3678Jevremova ulica po anketi „Blica“ proglašena je za najlepšu ulicu u Srbiji. Pre svega što je iz gradskog budžeta finansirano uređenje fasada arhitektonski vrednih zdanja. Međutim, jedna od reprezentativnijih zgrada, gde je smešten Viši sud, ne može se pohvaliti svojim izgledom. Sa dela zida otpao je malter, a ono što građanima bode oči to je iscepana zastava. Ako ko o tome treba da vodi računa, upravo je Sud jer zastava oličava državnost.

 

DSCF3677

 

Već smo prethodno pisali o krajnje sivoj fasadi Komercijalne banke. To je nekadašnje zdanje bivše Šabačke banke, koja je nikla posle reprezentativne srušene zgrade opštine šabačke. Iako u socrealističkom stilu ova zgrada u  betonu se može drugačije oplemeniti, barem ofarbati. Ne košta mnogo, a poznato je da banke imaju profita, i građanima duguju da pristojno izgledaju. Uostalom, lokalne samouprave mogu i da narede da se fasade urede.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Marko Gavrilović

    Ne može se farbati zgrada zidana u maniru brutalizma. To bi bio zločin svoje vrste. Zaboravite na to i pomirite se sa tim da postoje stilovi u arhitekturi koji su izuzetno značajni i lepi školovanom oku, a nisu još uvek prijemčivi široj publici.

Leave A Reply