Probudi se omladino Srbije!

Pisma čitalaca: Nikola Jevtić

Dolaskom lepog vremena, suočićemo se sa još jednim dolaskom, a to su predsednički izbori. Većini omladine to ne predstavlja neki bitan događaj i većina njih neće izaći na glasanje, nesvesni činjenice da tom odlukom direktno doprinose pobedi jednog kandidata, za kojeg mogu slobodno da kažem da je nešto najgore što se desilo Srbiji posle Slobodana Miloševića. Taj kandidat je Aleksandar Vučić.

Neki prošli omladinci, a sada odrasli građani ove zemlje, pamte ga kao najradikalnijeg među radikalima, mladića koji je nosio gajbe piva političkim očevima. ,, Ubijte jednog Srbina, a mi ćemo stotinu Muslimana“- je bila tipična izjava mladog Vučića, čija je soba bila izlepljena posterima ,, Velike Srbije“, slikama Ratka Mladića i iz koje se danonoćno mogla čuti muzikaBaje malog Knindže.

Sadašnji omladinci imaju priliku da vide nekog novog Vučića, najevropskijeg među evropejcima, premijera Srbije koji uzima pare od građana Srbije i nosi kao poklon jednoj susednoj državi. Decu leči sms porukama, ponosan je na novi klozet, novi kontejner i ‘jeftinu’ novogodišnju rasvetu. Danas izjavljuje da ga je ,, Sramota koliko nam dobro ide“, iako nam je javni dug veći od broja ‘državnih udara’ koje nam, gotovo svaki dan, plasira njegov kućni ljubimac, gadi mi se da uopšte napišem njegovo ime i prezime. Ovakve stvari su postale tipične za novog, promenjenog Aleksandra Vučića, čija soba sada izgleda totalno drugačije- sada su svuda zalepljeni posteri Srbije (bez Kosova i Metohije), slike Ratka Mladića je zamenio slikama Tonija Blera i Bila Klintona, umesto muzike pevačkih idola njegove mladosti, danas se može čuti kompilacija mudrih izreka i citata koje svakodnevno sluša.

Omladino Srbije, bar vi koji niste još otišli odavde, probudite se! Pobunite se! Imamo divnu zemlju, šteta da je vodi diktator koji nas uvlači u još veću socijalnu bedu. On i njegova vlada su krivi za ovakvo stanje, nemojte da dozvolite da nas zamaže roze bojom, nemojte da se informerišete! Kada se probudite tog izbornog  2. aprila, nemojte da ostanete kod kuće, izađite na glasanje! Pokažite da nas je sramota koliko nam loše ide, a ne obrnuto, kao što tvrdi odlazeći premijer. Izaberite promene, a ne još 5 godina diktature i strahovlade Aleksandra Vučića i njegove političke mafije.

Nikola Jevtić

Exit mobile version