Priznanja najboljima u šabačkom sportu

1

Sportski savez Šapca je 37. put uručio nagrade najboljima u oblasti sporta i fizičke kulture. Za najbolji sportski kolektiv u 2016. godini proglašen je RK „Metaloplastika“. Najbolji sportski radnik u prošloj godini je Dragan Nikolić, dok su najbolji mladi sportisti tekvondisti Bojan Stefanović i Nađa Rosić.

Titulu najboljeg trenera poneo je Veselin Vuković, a najbolji sportisti u Šapcu u 2016. godini su kajakaš Milenko Zorić i rukometašica Ana Radović.

Grad Šabac oduvek ima epitet grada sporta, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović, obraćajući se na svečanosti upriličenoj u Šabačkom pozorištu.

– Šabac decenijama unazad ima epitet sporstkog grada i za to su zaslužni naši klubovi, koji osvajaju zapažene rezulatate. Zahvaljujući uspesima Metaloplastike, Medicinara, Mačve ili VK Šabac, o našem gradu se govori kao mestu u kom je sport jedna od najvažnijih tema. U uspesima profesionalnog sporta udeo ima i Grad, koji od najmlađih godina pomaže mlade sportske talente i podstiče rad juniorskih klubova. Želimo da u Šapcu omogućimo da svako dete koje želi da se bavi sportom, ima priliku da se dokaže u onom sportu u kom je najbolje, bilo da je to atletika, košarka, rukomet ili gimanstika. Stvaranjem mladih nada, stvaraju se budući šampioni koji će jednog dana biti nosioci šabačkih klubova, dodao je Kostadinović.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

Leave A Reply