Primeri dobre prakse šabačkih učitelja

1

20160421_180847

Društvo učitelja Šapca  godinama unazad organizuje predavanja o primerima dobre prakse  iz njihovog rada po školama. U okviru obeležavanja Dana grada, u četvrtak je u Kulturnom centru prezentovano šest odabranih primera iz prethodnih godina, sa različitih obrazovnih manifestacija u organizaciji resornog ministarstva, poput Sabora učitelja Saveza učitelja Republike Srbije.

-Ove godine smo odabrali šest primera iz različitih škola, među njima i android aplikaciju koja je izazvala veliko interesovanje u Srbiji, zatim primer iz fizičkog obrazovanja, sekcija „Volonteri u srcu“ OŠ „Nata Jeličić“, učenje putem metode nagađanja OŠ „Stojan Novaković“ i učenički portfolio OŠ „Laza Lazarević“. Ovo je prilika da razgovaramo o metodama u vezi sa strukom, direktnim radom sa decom ili radom sa strane- rekla je predsednik Društva učitelja Šapca Suzana Mijušković.

Učiteljica Željka Bojić iz OŠ „Janko Veselinović“ govorila je o android aplikaciji, projektu iz oblasti kulture predstavljenom na konferenciji „British council-a“ u Beogradu.

-Ovo je pomoć kolegama da shvate kako mogu da dođu do finansija. Ako imaju ideju, mogu da konkurišu svojim projektima. Ta aplikacija nije nastala kao didaktičko sredstvo za nastavu, ali je kasnije upotrebljena u nastavi i na taj način smo njenom upotrebom prevazivšli problem u smislu da škole nisu opremljene i da nemamo na čemu da radimo. Deca su opremljena, imaju telefone i moramo da počnemo da na mobilne telefone i tablete gledamo kao na udžbenike- navela je Bojićeva.

D.D.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Kakve android aplikacije? To je lična promocija učitelja. Deca ne treba da uče na taj način. Oni ucitelji koji se previse bave uredjivanjem stranica i nekim novim programima za decu oni vrlo često ne predaju ono sto treba….Gradivo. Deca donose kući po 10 strana, koje im nisu predavali njihovi učitelji. Nisu stigli. Bavili su se aplikacijama, kreiranjem stranica, preko kojih komuniciraju sa djacima. Deci do IV razreda trebaju učitelji a ne programeri.

Leave A Reply