Prikupljanje potpisa protiv političkog progona Aleksandra Obradovića

U pešačkoj zoni u centru grada

Savez mladih Šabac organizovao je u ponedeljak, 18. novembra, u pešačkoj zoni u centru grada prikupljanje potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Valjeva i njegovo puštanje na slobodu. Obradović je u kućnom pritvoru zbog iznošenja informacija u vezi sa poslovanjem fabrike oružja „Krušik“, a koje ukazuju na sklapanje štetnih ugovora po državu.

-Strašno je šta se danas dešava u našoj zemlji. Jedan čovek je rizikovao svoj posao, ugled, otkrio je korupciju u samom vrhu vlasti i u normalnim državama to bi bilo dovoljno da bilo koja vlada padne. Nažalost, kod nas je čovek koji je uzbunio javnost i otkrio zloupotrebe u samom vrhu Vlade, u pritvoru, dok su kriminalci i dalje na slobodi i ne samo što su na slobodi, nego imaju pristup svim medijima i jednog heroja optužuju da je izdajnik. Tražimo slobodu za čoveka koji je uzbunjivač i simbol današnje brobe protiv vlasti- rekao je Aleksandar Mijailović iz Saveza mladih Šabac.

Književnica Ljiljana Perić smatra da je čoveku koji je otkrio nepravilnosti u fabrici u kojoj radi učinjena velika nepravda.

-Želeo je da zaštiti mesto na kome je radio i samim tim i svoju državu, ukazujući na nepravilnosti. Želeli bismo da on posluži kao primer svima ostalima u Srbiji koji imaju probleme slične prirode da se oslobode straha i progovore o onome što znaju. Istina je jedini i pravi put za demokratsku državu u kojoj  svi želimo da živimo. Sudstvo i nadležne istitucije bi trebali da reaguju da se ova priča izvede da kraja- istakla je Perićeva.

D.D.

Exit mobile version