Prijem za organizatore Krosa RTS-a u Gradskoj kući

15179140_1136167596501603_9108647612181832886_n

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u utorak u Gradskoj kući prijem za organizatore Krosa RTS-a, koji su izrazili zahvalnost Šapcu za odličnu organizaciju i dugogodišnje učešće u ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestaciji. Sa gostima sa razgovarali i član Gradskog veća grada Šapca zadužen za sport Dragan Nikolić, predsednik i sekretar Sportskog saveza Šapca- Veselin Vuković i Dejan Popović i jedan od organizatora Krosa u Šapcu Borko Antonić.

Predsedniku Skupštine grada Šapca Nemanji Pajiću, koji je i predsednik Organizacionog odbora Krosa, u znak zahvalnosti, osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević poklonio je umetničku sliku, dok mu je generalni sekretar Saveza atletskih talenata Srbije Mirko Vujaklija uručio „Zlatno znamenje“ Krosa- priznanje za višegodišnje angažovanje u organizaciji.

Pajić je izrazio zadovoljstvo što je grad Šabac deo serije Krosa RTS-a, budući da je to manifestacija koja promoviše školski sport i doprinosi njegovom omasovljenju.

-Priznanja koja dođu od takvih stručnjaka koji su izgradili ovu značajnu sportsku manifestaciju veoma prijaju. Na nama je da nastavimo dugogodišnju uspešnu saradnju i da težimo da ona iz godine u godinu bude sve bolja. Šabac će u narednom periodu učiniti sve da opravda i ono što smo danas čuli- da postajemo centar atletike. U planu je početak radova na uređenju celog kompleksa duž reke Save, gde se poslednjih godina i trči Kros RTS-a, kroz projekat „Sava park“, a naredne godine će šabački atletičari dobiti i tartan stazu na stadionu. Siguran sam da će to doprineti još boljim rezultatima u ovoj oblasti- rekao je Pajić.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević pohvalio je Šabac, istakvši da s pravom nosi laskavi epitet jednog od najboljih organizatora ove sportske manifestacije. Tome je, kako je naglasio, doprineo profesionalizam svih aktera uključenih u organizaciju- Grada, Sportskog i Atletskog saveza.  Sledeće godine, u 27. izdanju, očekuju se najkvalitetnije trke seniora i seniorki.

-Šabac je u prošlosti bio grad fudbala, košarke, rukometa, boksa, a danas s pravom mogu da kažem da je i grad atletike. Zahvaljujući Borku Antoniću i ostalim trenerima, Šabac je postao izvorište reprezentativnog pogona naše zemlje. Kros RTS-a je ostao kamen temeljac šabačke atletike- naveo je Kovačević.

Antonić je izrazio zadovoljstvo što je grad Šabac nekoliko godina unazad deo porodice Krosa RTS-a i podvukao njegov značaj za razvoj šabačke atletike.

Vuković je istakao da je Sportski savez, kao i grad Šabac, prepoznao značaj kraljice sportova- atletike.

-Sa zadovoljstvom preuzimamo obavezu tehničke organizacije Krosa i na damo se da ćemo je podići na još veći nivo, na šta nas obavezuju pohvale organizatora. Mi smo na osnovu toga i ostalih sportskih manifestacija i dobili Majsku nagradu- podsetio je Vuković.

Ove godine na Krosu RTS-a bilo je više od 475 hiljada učesnika, a tokom proteklih 26 godina kroz cilj ove manifestacije prošlo je preko pet miliona trkača.

D.Dimitrijević

Exit mobile version