Preventivni pregledi u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Nova akcija u saradnji sa resornim ministarstvom

Veliki broj sugrađana odazvao se pozivu da u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije u nedelju u prostorijama Treće zdravstvene stanice Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u Šapcu proveri osnovne zdravstvene parametre. Besplatni preventivni pregledi organizovani su za sve zainteresovane bez obzira na to da li poseduju zdravstvenu knjižicu. Tokom ove akcije obavljani se ultrazvučni pregledi abdomena za celokupnu populaciju i ginekološki pregledi bez zakazivanja. Tom prilikom svi zainteresovani su mogli da izmere krvni pritisak i šećer u krvi.

-Nama je jako drago što smo u prilici da našim sugrađanima omogućimo da po skraćenoj proceduri provere osnovne parametre zdravlja, sve u cilju prevencije obolevanja, a posebno od najtežih i najčešćih bolesti koje su uključene u organizovani i ciljani skrining. Interesovanje se postepeno smanjuje, pošto je veliki broj sugrađana već prošao kroz ove preglede, a svi koji nisu stigli da se pregledaju, biće naknadno pozvani u narednih desetak dana- rekao je pomoćnik direktora za kvalitet rada dr Dejan Pavlović i najavio da će naredne akcije biti usmerene ka seoskom području, pošto je problem neoverenih zdravstvenih knjižica tamo izraženiji.

I ovog puta, uz proveru vrednosti krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, lekari su radili i ultrazvučni pregled abdomena, a i ovu priliku su iskoristili za razgovor sa korisnicima i savete o značaju formiranja i razvoja zdravih životnih navika i očuvanja zdravlja.

D.D.

Exit mobile version