Predstavljena knjiga dr Gorana Maletića „misli zdravo“

Promocija knjige u bašti Kulturnog centra:

U prepunoj bašti Kulturnog centra, uz brojne prijatelje, poštovaoce i kolege, čuveni šabački ginekolog primarijus doktor Goran Maltić predstavio je svoju novu knjigu pod nazivom „Misli zdravo“. Ova knjiga pokazaće nam šta to sve unosimo u sebe, a da možda nismo ni znali šta ta hrana sadrži, a dr Maletić praktično je opisao i zdrave načine razmišljanja i ponašanja. Knjiga je nastala nakon dugogodišnje prakse, i nakon što je dr Maletić shvatio da sve više ljudi ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

„Sve se izdešavalo u poslednjih nekoliko godina, kada sam ja primetio u svojoj praksi da sve većim napretkom medicine, pacijenti sve više bivaju bolesni i umiru. Primetio sam da se pojavila epidemija raka u Srbiji. Tako sam došao na ideju da napišem knjigu otrežnjenja, koja je informativnog karaktera i koja će običnim jezikom biti pristupačna običnom čoveku, koji će moći da razume sva ta uputstva, preporuke i da prepozna putokaze i saznaće da postoje neke srećne situacije gde čovek unapređenjem svog zdravlja može da bude napredan i uspešan u životu. Današnji čovek je isuviše vezan za konforizam koji se nameće. Sama borba za sticanje materijalnih dobara ga dosta odvodi od samog sebe i postaje usamljen. Jednostavno, onda se čovek povodi konzumiranju nekih supstanci kao što su droga, alkohol, pušenje, loša ishrana i stres. Sve to utiče na zdravlje i radnu sposobnost i sav potencijal čoveka može drastično da se smanji“, kaže primarijus doktor Goran Maletić.

Misli zdravo tera čoveka da razmisli o tome šta unosi u sebe i kako se to ponaša. Šta to sve utiče na naš organizam i kako se to odražava na naše zdravlje.

„Knjiga je intrigantnog i vizionarskog karaktera. Ona sadrži upustvo o praktikovanju nekih zdravih navika i kako čovek može, kao kad savladavamo strah od vode, da pruži napor da sebe promeni. Da napravi neke bolje izbore u životu, time što će misliti na svoju dušu i svoje telo. Pisao sam o zdravizmu koji se danas nameće kao nasušna potreba u današnjem svetu koji je prilično zagađen. Imamo aerozagađenja, različita elektromagnetna zračenja, hrana nam je jako zagađena. Tako da smo okruženi štetnim agensima iz spoljne sredine, koji sada mogu da menjaju i genetiku čoveka“, naveo je dr Maletić.

Đ.M.

Exit mobile version