Predstava „Devojčice“ beogradskog Reflektor teatra u Šapcu

GOSTOVANJE PREDSTAVE „DEVOJČICE“ U OKVIRU PROJETA „SUPERGIRLS“

U petak, 27. januara, sa početkom u 20 časova, u Kristalnoj sali Hotela Sloboda, biće izvedena predstava „Devojčice“ beogradskog Reflektor teatra. U ovoj predstavi, deset devojaka govori lične, autentične i iskrene priče o svom odrastanju. Jedna od glumica je i Šapčanka LENA VUJOVIĆ (19), studentkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, koja govori o tradiciji ženskog rukometa u Šapcu.

Predstava je deo projekta „SUPERGIRLS: Devojke mogu sve“ koji se realizije u šest gradova Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Vranju, Boru i Šapcu. U Šapcu, partnerska organizacija u implementaciji projekta je NVO „Svetlost“, koji je zajedno sa Centrom E8 iz Beograda, u prethodnom periodu realizovao sledeće aktivnosti:

Gostovanje predstave „Devojčice“ poslednja je projektna aktivnost u našem gradu, a pre predstave biće uručene nagrade pobednicama literarnog konkursa u Šapcu, pesnikinjama Minji Vujović i Eleonori Vasić.

Autorka i rediteljka predstave „Devojčice“ je Milena Bogavac, a zanimljivo je pomenuti da je u radu na predstavi, učestvovalo još mnogo ljudi iz Šapca. Pored time NVO „Svetlost“, dizajnom se bavila Grupa Kombinart. Stručna saradnica u radu sa devojkama bila je Marija Ratković. Zvanična fotografkinja predstave je Ružica Ristivojević, a asistentkinja režije i produkcije – Katarina Srdanović, obe su studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti, iz Šapca.

Projekat SUPERGIRLS podržale su  Agencija ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN WOMEN i Evropska unija u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“.

NVO Svetlost Šabac

Gordana Radosavljević, predsednica

Exit mobile version