Predsednik Opštine Ruma posetio Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se u četvrtak sa predsednikom Opštine Ruma Slađanom Mančićem u prostorijama Gradske uprave. Tema razgovora bili su projekti koji spajaju dva grada, među kojima je i auto- put Ruma- Šabac.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je u Šapcu predsednik opštine Ruma, jer ovo su opština i grad koji su preko reke Save povezani, kao i njihovi građani i privreda. Država ulaže da nas i novim mostom, auto- putem i brzom saobraćajnicom prema Loznici još bliže poveže. Ruma može da posluži kao primer dovođenja investitora i jedne od najmanjih stopa nezaposlenosti. Gradu Šapcu su potrebni novi investitori. Imamo mnogo toga da ponudimo i siguran sam da dobra iskustva iz Rume možemo da pretočimo u nova radna mesta za naše sugrađane. Želja Šapca je da postane grad budućnosti- istakao je Pajić.

Predsednik Opštine Ruma naveo je da je do susreta trebalo da dođe i ranije, jer je reč o gradovima susedima.

-Raduje me činjenica da je došlo vreme da posle mnogo godina mi, kao dve najbliže opštine, možemo da organizujemo ovakav sastanak i razgovaramo o bitnim temama važnim za naše građane. Nas je i država usmerila na saradnju. Veliki državni projekti- izgradnja Fruškogorskog koridora, auto- puta Ruma- Šabac i brze saobraćajnice ka Loznici, treba da nas povezuju, kao i ljude i privredu i sve što stvara bolje uslove za život i pruža mogućnost za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta. Imali smo mnogo tema za razgovor, pored ovog najbitnijeg projekta gde obe strane treba da daju svoj maksimum. Taj put će otvoriti mnoge mogućnosti i prozor u svet- podvukao je Mančić.

On je gradonačelniku Šapca po završetku sastanka poklonio monografiju Rume.

D.Dimitrijević

Exit mobile version