Predsednik GO Jedinstvene Srbije Slaviša Kostadinović napustio tu stranku zbog pritisaka od strane Dragana Markovića Palme

3

Odbornik u Skupštini grada Šapca Slaviša Kostadinović, istupio je iz Jedinstvene Srbije, a to je učinila i odbornica Nada Simić, takođe iz te stranke i Darko Radić, koji je trenutno van gradskog parlamenta. Kao razlog Kostadinović je naveo pritiske i pretnje koje je trpeo poslednjih dana od strane lidera Dragana Markovića Palme da ne podrži novoformiranu skupštinsku većinu, već da se prikloni opozicionoj Srpskoj naprednoj stranci.

-Doneo sam odluku zajedno sa kolegama iz stranke da istupim iz Jedinstvene Srbije i podnesem neopozivu ostavku na mesto predsednika GO Jedinstvene Srbije, jer smo svi, a ja prvenstveno, poslednjih dana bili izloženi velikim pritiscima i pretnjama od strane vrha stranke, za koju sam verovao da se zalaže za decentralizaciju i borbu za lokalnu samoupravu i svi razgovori koje sam imao doskoro, mislim da ne priliče ni predsedniku moje stranke Draganu Markoviću Palmi, ni vrhu stranke. Doneli smo odluku da podržimo većinu za koju su glasali naši sugrađani. Nismo hteli da se identifikujemo sa scenama na današnjem zasedanju Skupštine grada. Međutim, vrh naše stranke za to nije imao razumevanja. Učestvovaćemo u radu lokalne samouprave za koju veujemo da će ubuduće biti jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji- podvukao je Kostadinović.

On je dodao da će, ukoliko se ti pritisci budu nastavili, biti prinuđeni da preduzmu sve zakonske mere koje su im dostupne.

-Smatram da kao čovek koji je rođen u ovom gradu i koji se već određeni vremenski period bavi politikom imam pravo na svoj stav i to je bio način na koji smo trebali da funkcionišemo i kada sam pristupao Jedinstvenoj Srbiji. Neću da dozvolim da neko vrši pritisak na mene i moje kolege i na taj način pokušava da stvori većinu u gradskom parlamentu koja je u ovom trenutku nemoguća i za nas neprihvatljiva- smatra on.

Doskorašnji odbornici Jedinstvene Srbije ubuduće će delovati kao samostalni. Za sada su istupila tri dobornika, od kojih su dva u gradskom parlamentu. S obzirom na to da je na današnjoj sednici Skupštine grada Šapca Slaviša Kostadinović izabran za člana Gradskog veća, na njegovo mesto će doći Darko Radić, sledeći na listi, a tako je navedeno i u koalicionom sporazumu o formiranju skupštinske većine koji je Jedinstvena Srbija potpisala sa listama „Šabac je naš“ i „Pobeda za Šabac“. Zajedno sa ovim odbornicima, Skupština, koja broji 69 odbornika, u ovom trenutku ima vladajuću većinu od 39 odbornika.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion3 Comments

  1. Citam i ne verujem, doneli ste odluku da podrzite vecinu koju su vasi sugradjani izabrali. Gradjani Sapca su jasno stavili do znanja da zele da ih dalje vodi SNS i njihovi ljudi, ali banditima, lopovima i prevarantima kao vi to izgleda nije jasno pa ste pozurili da se sto pre docepate svojih fotelja. Jadno je i bedno to sto radite, kao i danasnja skupstina koja uopste nije u skladu sa zakonima!!!

  2. Prodao se jeftino, Dusan Petrovic je pored Nemanje Pajica imao jos jednu slabiju kartu. Nije vise bitan program, ideal vec da ponovo udje u koaliciju sa istim ljudima koji su ga oterali s funkcije pre par godina.

  3. Beli preletacevic

    Ahahaha pretio mu Palma pa je istupio iz stranke i u uleteo pravo u fotellju Dupetovog gradskog veca. Jadnicak mora da je pod stresom. 😀

Leave A Reply