Predavanje iz ciklusa Agata Kristi

U Velikoj sali Kulturnog centra večeras sa početkom u 20 časova održava se treće po redu predavanje iz ciklusa o Agati Kristi nazvano “Satovi.”

Predavač je kao I prethodna dva puta, doktorantkinja studija kulture Filološkog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, Nataša Marjanović a panel nosi naziv PopArt kvart, ciklus predavanja o pop kulturi čiji program uređuje i vodi mr Katarina Janković Popović a održava se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

O predavaču

Nataša Marjanović posvetila je niz godina proučavanju svetske kulture integrišući društveno-humanističke discipline time i književnost. Gledajući Agatu Kristi kroz prizmu kulturoloških tokova i sagledavajući životno delo jedne izuzetne žene svoju disertaciju posvetila je upravo jednoj ovakvoj književnici, navodi se u najavi panela na sajtu Kulturnog centra.

“Čitaoci, naročito pasionirani, imaju tu neobičnu osobinu da se sažive sa pričom, da osete na onaj pravi način šta im pisac govori a da sami izaberu šta želi da im kaže. Pisac ne mora da iznese jasnu definiciju kao što to naučnici čine. Jer pisci se bave životom uopšte i svim onim finim nijansama osećaja i raznovrsnošću misli, a to je teško pakovati u kategorije,” navedeno je u najavi večerašnjeg predavanja.

 

Exit mobile version