Pravo lice šabačkih naprednjaka

0

Gradski odbor Narodne stranke Šabac: Saopštenje za javnost

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare nekadašnji direktor plivačkog maratona „Jarak-Šabac“ gospodin Vojislav Mijić, inače istaknuti član SNS-a još jednom pokazao je pravo lice šabačkih naprednjaka. Na postavljena pitanja izneo je salvu uvreda i pretnji predstavnicima šabačkih medija! Gospodin Mijić u nedostatku odgovora, posegnuo je za bahatim, bezobzirnim i nepristojnim ponašanjem i pokazao šta zapravo šabački SNS nudi građanima Šapca.

Pretnje da će neki drugi, kada dođu na vlast u aprilu naredne godine, a  jasno je da misli na SNS, obzirom da se više puta javno eksponirao kao član SNS, gasiti medije samo zato što pitanja nisu po njegovoj meri i nazivanje novinara provokatorima i pljuvačima u trenucima kada nije imao odgovor, samo je nastavak uobičajene prakse predstavnika SNS-a. To podrazumeva da u nedostatku odgovora, krivicu za postavljena pitanja prebacuju na, kako kažu, bahate novinare, a krivicu za nikada goru situaciju u državi i društvu na one pre njih iako su još malo deceniju upravo oni ti koji vrše apsolutnu vlast u Srbiji.

GO Narodne stranke najoštrije osuđuje pretnje upućene novinarima i poziva predsednika države Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da osude i sankcionišu ovakvu pojavu u redovima SNS-a, pojavu koja je bacila mrlju na manifestaciju posvećenu žrtvama Krvavog marša. Gospodin Mijić je ispolitizirao ovaj događaj i pored toga što su dva grada maksimalno korektnim odnosom, iako imaju suprotne političke stavove, bez problema organizovali manifestaciju, svesni činjenice da je reč o događaju koji je iznad svake politike i politikanstva.

Facebook komentari

Leave A Reply