Potpisan Ugovor o dodeli sredstava podsticaja kompaniji „Jazaki“

20161121_1654551

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i generalni direktor poslovne jedinice za komercijalna vozila „Jazaki“ Šabac Claus Nottbrock potpisali su danas u Gradskoj kući Ugovor o dodeli sredstava podsticaja kompaniji „Jazaki“. Potpisivanju su prisustvovali i direktor strateškog planiranja za „Jazaki“ Evropa Carsten Gast, direktor „Jazaki“ d.o.o. Šabac Željko Cvijan zajedno sa predstavnicima menadžmenta kompanije, kao i predsednik Skupštine Nemanja Pajić i predstavnici Grada.

Ovim je označen početak dugoročnog angažmana u Republici Srbiji korporacije koja je vodeći svetski snabdevač električnom i elektronskom opremom i svoje proizvode isporučuje gotovo svim proizvođačima automobila u svetu. Posluje na više od 487 lokacija u 45 zemalja sa visoko motivisanom radnom snagom- više od 290 hiljada zaposlenih.

-Veoma smo ponosni što našu investiciju započinjemo ovde. Ovo je sredina koja se u izuzetno jakoj konkurenciji pokazala kao veoma dobra za započinjanje biznisa. U prethodnih 11 meseci ostvarili smo izuzetnu saradnju i podršku od republičke Vlade, ali i od lokalne samouprave u Šapcu, što nam je izuzetno važno u ovom veoma značajnom koraku za nas. Uvek polazimo od toga šta su potrebe naših klijenata i tražimo mesto gde one mogu biti u potpunosti zadovoljene. U razgovorima sa Gradskom upravom smo prepoznali dobar prijem i iznad svega poštovanje dogovorenih rokova, zbog čega nismo imali dilemu da li da dođemo u Šabac- istakao je generalni direktor poslovne jedinice za komercijalna vozila „Jazaki“ Šabac Claus Nottbrock.

„Jazaki“ u Evropi posluje od 1983. godine i od tada neprekidno širi poslovanje, tako da danas radi na više od 55 lokacija i ima više od 45 hiljada zaposlenih u Evropi i Severnoj Africi.

-Ove godine s ponosom proslavljamo 75. godišnjicu i osvrćemo se na dugu tradiciju uspešnog rasta našeg poslovanja zajedno sa našim klijentima. Naši klijenti vrednuju izvanredno znanje i ekpertizu u poljima konsaltinga, razvoja, industrijalizacije i proizvodnje elektronske i električne opreme. Naš uspeh je baziran na posvećenom doprinosu zaposlenih širom sveta i setu vrednosti koje zajednički delimo- naveo je direktor strateškog planiranja za „Jazaki“ Evropa Carsten Gast.

U Šapcu će „Jazaki“ osnovati fabriku koja će zaposliti 1.700 radnika u naredne tri godine, čime će, kako je podvukao gradonačelnik Nebojša Zelenović, obezbediti bolju i sigurniju budućnost ne samo za ljude koji će se zaposliti u toj fabrici, nego za celokupnu privredu i lokalnu zajednicu.

-Decenijama unazad nismo imali ovako veliku investiciju u našem gradu, koja podrazumeva visoko radno angažovanje ljudi i koja na pravi način pokazuje istinsku posvećenost jedne velike multinacionalne kompanije lokalnoj zajednici i zajedničkom razvoju. To je upravo ono što mi kao grad Šabac dobijamo sa kompanijom „Jazaki“. Saradnja sa njihovim menadžmentom, profesionalni odnos, usklađenost i rad svih gradskih službi, doveli su do toga da Šabac u zaista ozbiljnoj konkurenciji za ovu veliku i važnu investiciju pobedi i pokaže da smo sredina koja vodi računa o svom gradu. Očekujem da sa dolaskom ovako jedne velike investicije otvorimo vrata i drugima, ali prvenstveno domaćim kompanijama koje u perspektivi mogu da budu ozbiljni i veliki partneri ovoj japanskoj kompaniji- naglasio je Zelenović.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić rekao je da je gradski parlament efikasnim radom i usvajanjem neophodnih dokumenata doprineo da investicija bude realizovana u optimalnom roku, ocenivši da su odbornici u tom pogledu bili jednoglasni i pokazali svest o značaju dolaska ove važne kompanije u grad.

-Grad Šabac ima BFC sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, ali dolazak kompanije „Jazaki“ je pečat na taj sertifkat, koji će nam dati kredibilitet da i drugi investitori mogu da dođu. Mislim da jedna ovako respektabilna kompanija može da bude dobar poziv i drugim investitorima da budu naši partneri- naveo je Pajić.

Izgradnja fabrike počinje sledeće nedelje, a očekuje se da u junu počne sa radom.

D.Dimitrijević

Exit mobile version