Poštovani sportski prijatelji i građani Šapca

2

OTVORENO PISMO:

Ovim otvorenim pismom, a povodom obraćanja javnosti preko jedne lokalne televizije od strane Vojislava Mijića, želim da ukažem svima, ko je Vojislav Mijić, i o kakvoj se ličnosti radi.

Prvo da Vam se prestavim:

Ja sam Milorad Rajšić dugogodišnji plivač-maratonac. Osnivač i organizator Šabačkog maratona “JARAK- ŠABAC”, prepoznatljiv kao „TRKA MIRA“, sa najvećim brojem nastupa na istom.

Stoga sebi dajem za pravo da dam demant na sramno pojavljivanje Mijića u medijima, sa ciljem da očuvam tradiciju maratona koji traje već 49 godina. Šabački maraton je bio prepoznatljiv u svetu, visoko rangiran, sve do dolaska Vojislava Mijića za direktora maratona. Od tada počinje sunovrat ove značajne manifestacije. Ulaskom u kalendar FINA, Mijić gasi sva obeležja tradicijonalnog, međunarodnog plivačkog maratona „TRKA MIRA“. Iz godine u godinu troše se ogromne pare zarad desetak putujućih „plivačkih cirkuzana“. Nema više šabačkih plivača, nema ni srpskih, niti na stotine plivača amatera iz celog sveta. Naravno i interesovanje građana je sve manje… Posebno treba istaći, uz ogromno trošenje para od građana Šapca, za sve te godine Mijić prima platu iz gradskog bueta. I na kraju u 2017. godini, Mijić je dogurao da je nedelju dana pred maraton došlo u pitanje opstanaka same organizacije maratona, jer je jedva sakupio par veterana da plivaju. Zahvaljujući Savezu za maratonsko plivanje, koji je doveo plivače, maraton je spašen, a taj isti savez Mijić blati na medijima, i na sve to Mijić, bez obraza i morala, pljuje i proziva ljude koji su ga držali takvog kakav je. Što reče jedan od odgovornih u organizaciji maratona „Mijić, koji je ukaljao ime Šabačkog maratona i sam grad, da ima obraza stidio bi se da hoda šabačkim ulicama“. I takav Vojislav Mijić u medijima obmanjuje javnost, dovodi u zabludu sportiste i građane Šapca, iznoseći niz neistinitosti, a sve u cilju svojih ličnih interesa.

Tim povodom sam i napisao ovo pismo kako bi stali zloupotrebi pojedinaca u sportu. Njegovo lažno predstavljanje narušava ugled ostalih sportista. Njegov takozvani klub „Šabački delfini“ mu služi za manipulaciju i prevaru, tako što su sponzori maratona sredstva uplaćivali na račun tog njegovog kluba, zatim izigrao je državu da neplati porez za vikendicu koju je na klub uknjižio. Činio je krivična dela da bi pridobio materijalnu korist, te se pitam: zašto nije podneta prijava za krivična dela koja je činio.

U cilju svog ličnog promovisanja, prikazivao je brojna takmičenja na kojim nije ni nastupao, a tamo gde je nastupao, prikazivao lažne rezultate za koje postoji arhiva na sajtu Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije. Izneo je najveću neistinitost da je 1986. god. na trci „KAPRI-NAPOLI“ osvojio 3 mesto, a iz zvaničnog dokumenta arhive trke Kapri-Napoli bio je TRINESTI od ukupno 13 takmičara, što znači poslednji i za takav uspeh država Srbija mu dodeljuje nacionalnu penziju, (vidi link  http://www.caprinapoli.com/web/?page_id=1066

Na osnovu lažno prikazanog rezultata uz dobijanje lažne potvrde koju je platio 500 eura, ostvario je NACIONALNU PENZIJU???

Svi njegovi rezultati KAPRI-NAPOLI 1980-1990. takoše se mogu videti na linku http://www.caprinapoli.com/web/?page_id=1373 gde se vidi da je pored poslednjeg mesta u 1986. godini, na osnovu čega je dobio penziju, osvojio 29. i 32. mesto (zadnja i predzadnja mesta)

Njegovo prestavljanje da je „trostruki ginisov rekorder u rečnom plivanju je takođe lažno i neosnovano. Nije potkrepljeno dokumentima, nema ga u bazi rekordera, niti poseduje i jedan certifikat o tome, kao i mnogobrojne druge neistine koje provejavaju u njegovom predstavljanju. Kada su u pitanju njegovi rekordi, trebalo bi jedino da se pohvali koliko je dugo spavao u čamcu i to vreme uračunao kao da je plivao?!

Ja sam jedan od osnivača Kluba daljinskog-maratonskog plivanja „TRKA MIRA“ Šabac. Nisam nikada gurao sebe u prvi plan, pustio sam to da drugi procene, za razliku od Mijića koji je čitavo maratonsko plivanje podredio SVOJIM INTERESIMA i na taj način je uspeo da uništi Šabački maraton, a za uzvrat pridobio zavidnu materijalnu korist. Sebe je uvek gurao u prvi plan. Ako bi se pojavili neki dobri plivači, on ih je osporavao, gde ima niz primera da je na samom maratonu dolazilo do konflikta između njega i plivača, tako da ti plivači nisu više zbog njega hteli da dolaze na Šabački maraton. Kod nas u Srbiji je bilo plivača koji sigurno zaslužuju daleko veća priznanja od Mijića, i bez mene recimo;

  1. Bojan Cingi jedini čovek iz Srbije koji je preplivao Lamanš 1995. godine )vidi link http://www.channelswimmingassociation.com/awards/fastest-swimmer-new-country)
  2. Miodrag Rađenović Beli maratonac koji je plivao veliki broj maratona i čovek iz Srbije koji je držao rekord staze na Faros maratonu, postignut 1979. godine (vidi link http://www.farosmarathon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=141%3A4-ciljna-lista&catid=38%3Arezul-tati&Itemid=61&lang=hr)
  3. Miodrag Vasić 10. mesto na Svetskom prvenstvu u maratonu u Australiji. Tri puta osvajao Šabački maraton.
  4. Zoltan Pavič maratonac iz Sombora i niz drugih plivača maratonaca zaslužnijih, ali koji su pravi sportisri, a ne prevaranti, kao što je Vojislav Mijić, pa da prevarom dolaze do sportskih priznanja. Mnogi plivači koji ga dobro poznaju su rekli: „Mijić je najveće zlo maratonskog plivanja“. Prevarant koji ne preza niodčega, pa je uspeo u 2013. godini da se sam preko svojih agitatora i posrednika nominuje za svetskog plivača godine, i tako ušao kao plivač u kuću slavnih, a koji je kod nas u toj istoj sezoni 2013, zauzeo u rangiranju 36. mesto u maratonu (link http://www.pk-marathon.org.rs/images/2013formulari/rezultati/rezultati-muskarci-konacno-2013.pdf ,

Zar ga nije sramota da se on poredi sa svetskim imenima, Tomas Lurc – svetski i olimpijski vicešampion, Osama Melouli – svetski i olimpijski pobednik, Damian Blaum ovogodišnji šampion Grand Pri. Ovo sve govori o njemu, i da je čovek izgubio kompas, i da ne preza niodčega da prevarom dođe do cilja. Molim vas da sami procenite gore navedeno i da tako zauzmete vaš stav po oglašavanja Mijića u medijima.   Dosta je više fame i lova u mutnom.

Vaš Milorad Rajšić

Facebook komentari

Discussion2 Comments

Leave A Reply