Posle pobede u Nakučanima pobeđen je i Hanibal a na udaru je Šabac

Šabački naprednjaci nižu velike pobede

Neverovatna je radost koju danas, s pravom, ispoljavaju šabački naprednjaci zbog „velikih pobeda“ izvojevanih protekle nedelje. Pljušte izjave i saopštenja čelnika troglavog povereništva na njima bliskim televizijama. A ni TANJUG nije ostao ravnodušan. Ozarena lica, slikanje za uspomenu… Usijao se fejsbuk i tviter a, takođe, i instagram. Euforija…! Ludilo…!

U Nakučanima su juče održani izbori za Savet mesne zajednice. I, sedmorica (veličanstvenih) kandidata, sa liste koju je podržala Srpska napredna stranka, odneli su ubedljivu pobedu. Od 408 upisanih birača glasalo je njih 257 a najviše glasova 233, dobio je lokalni lider naprednjaka, i ponos Nakučana, Momčilo Alimpić Žuća. Ostalih šest kandidata dobilo je mnogo manje glasova ali “pobedi” se u zube ne gleda.

Treba napomenuti i to da za njihove protivkandidate, kojih doduše nije ni bilo, niko nije glasao. Dakle svi oni koji se nisu kandidovali za ove “značajne izbore” ubedljivo su izgubili od pulena troglavog povereništva šabačkih naprednjaka i to sa nulom. Krompirić…

Takođe, iz dobro obaveštenih krugova šabačkog SNS-a saznajemo da je troglavo šabačko povereništvo odnelo još jednu ubedljivu pobedu. Naime jedna njihova “glava”, čuveni dr Aleksandar Pajić profesor fizičke kulture i još po nešto, ubedljivo je pobedio hvalisavog šabačkog novinara, Hanibala Kovača, u preplivavanju šabačke šljunkare. Ovo nadmetanje je, kažu, održano u nedeljno popodne a pobeda je bila toliko ubedljiva da Hanibal nije ni stigao na drugu stranu, to jest na cilj. Pa sad nek neko kaže da dr Pajić ne zna da pliva!

Naravno, kažu, dobro obavešteni i radosni, šabački naprednjaci dr Aleksandar Saša Pajić se ozbiljno pripremao za ovo takmičenje pa ga iz tog razloga nije bilo ni na sednicama Skupštine grada ni na “radovanju” u Nakučanima.

Zli jezici, međutim, trvde da je Hanibal Kovač uložio protest na regularnost ove nesvakidašnje i nadasve značajne trke, za opstanak troglavog šabačkog povereništva, tvrdeći da je od dr Pajića izgubio samo zbog toga što u to vreme nije bio, ne samo na šabačkoj šljunkari, nego ni u Šapcu. Njegovu priču da je u to doba pio viski na Zlatiboru objektivna i nezavisna takmičarska komisija po svemu sudeći neće uzeti kao olakšavajuća okolnost. Imao je priliku što je nije iskoristio. Ko mu je kriv.

Na krilima ovih ubedljivih pobeda troglavo povereništvo šabačkog SNS-a veruje da će ovako ubedljive pobede odneti i na predstojećim lokalnim izborima. A otimizam im podgreva i činjenica da im se protivkandidati spremaju za BOJKOT. Mada, možda, im Miša Vacić pokvari slavlje.

Ivan Kovačević

Exit mobile version