POLEĆELA TRI VRANA GAVRANA ILI IZBORI SU ODAVNO ZAVRŠENI

Razmišljanje Malog Đokice

„Polećela „tri“ vrana gavrana,
Sa Mišara polja širokoga
A od Šapca grada bjeloga,
Krvavijeh kljuna do očiju,
I krvavih nogu do koljena.“

Verovatno mali broj naših sugrađana, osim onih po partijskoj naredbi, zbog tenisa i Novaka Đokovića, gledali su u subotu uveče „politički rialiti program“ na lokalnoj televiziji. I dobro je što je tako. Jer, ono što su tri „ugledna“ člana naše lokalne zajednice i visoka funkcionera Srpske napredne stranke u Šapcu izgovarala u toj emisiji kosi se sa zdravim razumom. Siguran sam da će lokalna televizija ovu emisiju, na njihovu žalost, reprizirati još nekoliko puta pa će i pomenuta gospoda imati priliku da čuju šta su govorili. I da vide svoju sramotu (ako znaju šta je to). U želji da što više blate, aktuelnu i legitimnu, gradsku vlast i grad Šabac često su dematovali sami sebe. U tome je prednjačio odlazeći Poverenik Gradskog odbora SNS-a, dr Aleksandar Pajić, koji „kao Švaba tra la la“ već nekoliko meseci priča jedno te isto sa neskrivenim žaljenjem što nije gradonačelnik ali i velikom mržnjom prema gradu Šapcu i građanima Šapca koji svojim glasom nisu dozvolili da on vlada gradom.

Zato krajnje je vreme da mu (dr Pajiću) neko normalan iz SNS-a, u 10 tačaka, objasni:

  1. da su predizborna kampanja i izbori završeni još krajem aprila ove godine (jer on to izgleda nikako da shvati).
  2. da su, na tim izborima, građani velikom većinom podržali partije koje u koaliciji danas čine legalnu i legitimnu vlast.
  3. da je „pobedio“ na tim izborima ali da sa njim niko častan neće u koaliciju.
  4. da je zato opozicija i da se u skladu s tim i ponaša.
  5. da je krajnje vreme da raspiše unutarstranačke izbore i da Šabac, napokon, dobije predsednika Gradskog odbora najveće stranke u Srbiji.
  6. da mu se, „odabranim“ rečima, kaže da ne učestvuje na tim izborima jer će ga pobediti neko ko je mlađi i pametniji a onda će biti opet „kuku – lele“.
  7. da je to dobro za prosperitet SNS-a u Šapcu.
  8. da kultura nije kada se „nahrane“ stomaci već glava.
  9. da čuva mesto direktora škole jer, po onoj narodnoj – „ni za disi nisi“.
  10. šta je to poluintelektualac (ako se prepozna – ima nade).
Exit mobile version